Stralucitoare și la plaja

Apropo.ro / 23.08.2004, 16:37
Stralucitoare și la plaja
Nisip, mare, vacanța, relaxare. Suna bine, dar chiar așa arata o zi de plaja? Nisipul se lipește de piele, apa marii îți irita ochii, caldura te amețește, iar soarele îți topește fardurile. Numai de relaxare nu poate fi vorba. Din fericire, astfel de

Nisip, mare, vacanța, relaxare. Suna bine, dar chiar așa arata o zi de plaja? Nisipul se lipește de piele, apa marii îți irita ochii, caldura te amețește, iar soarele îți topește fardurile. Numai de relaxare nu poate fi vorba. Din fericire, astfel de probleme au și soluții (simple, de altfel).

* Transpiratie excesiva – cuburi de gheața cu lamaie
Tenul poate arata proaspat, chiar și la plaja, daca iei cu tine, într-un vas termoizolant, cuburi de gheața cu lamaie. Iata cum se prepara: amesteca un litru de apa plata cu sucul de la doua lamai și toarna lichidul în recipiente pentru cuburi de gheața. Maseaza ușor fața cu aceste cuburi și pielea va deveni din nou rozalie și proaspata.

* Buze crapate – balsam cu ecran de protecție
Expunerea la soare fara protecție duce la uscarea buzelor. În cazurile mai grave, afecțiunea poate degenera în herpes, deoarece virusul care-l provoaca este activat de razele UV. Pentru a evita astfel de neplaceri, protejeaza epiderma buzelor cu un balsam care sa conțina ecran de protecție.

* Exces de seboree – masca de albuș
Expunerea la soare determina deshidratarea epidermei, dar poate cauza și dereglarea secreției seboreice a glandelor sebacee ale pielii. Daca ai o astfel de problema, înainte de a pleca la plaja, aplica o masca compusa dintr-un albuș de ou (batut ușor) amestecat cu sucul de la o jumatate de lamaie. Efectul va fi imediat și tenul tau nu va mai luci inestetic.

* Iritarea ochilor – ochelari de protecție
Pielea pleoapelor este foarte sensibila la acțiunea razelor solare, dar și la cea a sarii din apa de mare. În timp ce faci plaja, protejeaza-ți pleoapele cu ochelari de soare (sau cu un prosop), iar în apa, daca ești adepta scufundarilor, protejeaza-ți ochii cu ochelari speciali. Regula este valabila și în cazul în care preferi baile în piscina.

* Epiderma aspra – peeling cu nisip
Daca ai uitat acasa produsul de exfoliere, îți poți curața pielea cu ajutorul nisipului umed. Maseaza ușor pulpele și talpile cu nisip. Stratul de celule moarte va fi îndepartat, iar circulația sangvina va fi stimulata. Poți face un masaj benefic al talpilor și daca practici jogging pe malul marii.

* Picioare umflate – șosete de gheața
Deși stai întinsa pe șezlong și nu faci prea mare efort, îți simți picioarele grele și umflate? De vina este și caldura, dar și lipsa mișcarii. Pentru a-ți reveni, pune la congelator o pereche de șosete de bumbac și încalța-le cand sunt foarte reci. Nu le ține prea mult în picioare, deoarece poți raci.

* Palmele transpira – antiperspirant cremos
Daca palmele tale sunt mereu transpirate și lipicioase, înainte de a pleca la plaja șterge-le cu un antiperspirant sub forma de crema.

* Rujul se scurge – bețișorul cosmetic
Oricat de rezistent ar fi rujul, caldura excesiva îl poate topi. Pentru a împiedica întinderea lui dincolo de conturul natural al buzelor, dupa ce l-ai aplicat pe buze, traseaza cu ajutorul unui bețișor cosmetic o linie de contur. Astfel vei îndeparta excesul de grasime și transpirația care, adunandu-se în jurul buzelor, duce la întinderea rujului.