Trei arbitri de la concursul masculin individual compus, suspendați

Apropo.ro / 22.08.2004, 14:48
Trei arbitri de la concursul masculin individual compus, suspendați
Trei dintre arbitrii concursului masculin individual compus, din cadrul competiției de gimnastica de la Jocurile Olimpice, au fost suspendați, sîmbata, de Federația Internaționala de Gimnastica (FIG), dupa o reevaluare a notelor acordate de aceștia, informeaza

Trei dintre arbitrii concursului masculin individual compus, din cadrul competiției de gimnastica de la Jocurile Olimpice, au fost suspendați, sîmbata, de Federația Internaționala de Gimnastica (FIG), dupa o reevaluare a notelor acordate de aceștia, informeaza cotidianul „Marca”.

În urma protestelor delegației Coreei de Sud, FIG a analizat notele acordate de arbitri în finala concursului individual compus, care s-a desfașurat miercuri și a fost cîștigata de gimnastul Paul Hamm, din Statele Unite. Concluzia a fost ca sportivul sud-coreean Yang Tae Young, medaliat cu bronz, a primit o nota de plecare greșita la exercițiul de la paralele, 9,90 în loc de 10.

În finala concursului individual compus, românii Ioan Suciu și Marian Dragulescu au ocupat locurile 4, respectiv 8.

Președintele FIG, italianul Bruno Grandi, a convocat o reuniune extraordinara a Comitetului Executiv al forului internațional pentru a „proceda la o analiza imediata a concursului masculin individual compus”. Oficialul FIG a explicat însa ca punctajele acordate de arbitri nu pot fi schimbate și ca regulamentul nu permite înaintarea de contestații.

„Pentru a proteja integritatea FIG și a arbitrilor și pentru a asigura o cît mai buna prestație a judecatorilor la JO, Comitetul Executiv al FIG a decis sa-i suspende pe cei trei arbitri”, se arata într-un comunicat al forului internațional, fara a fi precizate însa numele și naționalitațile celor trei.

Mediafax