Medalii de aur pentru fetele de la dublu vasle si 8+1

Apropo.ro / 22.08.2004, 13:10
Medalii de aur pentru fetele de la dublu vasle si 8+1
Echipajul feminin de 8+1, format din Georgeta Damian, Aurica Barascu, Rodica Florea, Liliana Gafencu, Elisabeta Lipa, Doina Ignat, Ioana Papuc, Viorica Susanu și Elena Georgescu, a cîștigat, duminica, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, cu timpul de 6:17.70. Pe

Echipajul feminin de 8+1, format din Georgeta Damian, Aurica Barascu, Rodica Florea, Liliana Gafencu, Elisabeta Lipa, Doina Ignat, Ioana Papuc, Viorica Susanu și Elena Georgescu, a cîștigat, duminica, medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, cu timpul de 6:17.70.

Pe locul doi s-a clasat echipajul Statelor Unite (6:19.56), iar pe poziția a treia cel al Olandei (6:19.85).

În urma acestui rezultat, echipajul feminin de 8+1 al României a cîștigat pentru a treia oara consecutiv titlul olimpic.

Intr-o alta proba, echipajul feminin de dublu vîsle categorie ușoara al României, format din Constanța Burcica și Angela Alupei, a cîștigat, duminica, tot medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, cu timpul de 6:56.05.

Pe locurile urmatoare s-au clasat echipajele Germaniei (6:57.33) și Olandei (6:58.54).

România a cucerit pana acum la Atena cinci medalii de aur, prin echipa feminina de gimnastica, înotatoarea Camelia Potec, echipajele feminine de doua rame, de dublu vîsle categoria ușoara și 8+1 și doua de bronz, prin echipa masculina de gimnastica și înotatorul Razvan Florea.

Mediafax