Sportiva dopata în finala la care a concurat Marioara Munteanu

Apropo.ro / 21.08.2004, 13:30
Sportiva dopata în finala la care a concurat Marioara Munteanu
Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, vineri, ca cea de-a doua componenta a echipei de haltere a Indiei depistata pozitiv la Jocurile Olimpice este Sanamacha Chanu, locul 4 în finala categoriei 53 kg, în cadrul careia românca Marioara Munteanu a ocupat locul 5,

Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a anunțat, vineri, ca cea de-a doua componenta a echipei de haltere a Indiei depistata pozitiv la Jocurile Olimpice este Sanamacha Chanu, locul 4 în finala categoriei 53 kg, în cadrul careia românca Marioara Munteanu a ocupat locul 5, informeaza AFP.

Astfel, în urma descalificarii sportivei din India, Marioara Munteanu a ocupat locul 4 în finala categoriei 53 kg, disputata duminica, cu un total de 190 kg ridicate la cele doua stiluri, smuls și aruncat. Românca a reușit în concurs același total ca și indianca Sanamacha Chanu, însa aceasta cîntarea mai puțin decît Munteanu.

Acest nou caz a ridicat la șapte numarul halterofililor gasiți dopați la Jocurile Olimpice, dupa Șule Șahbaz (Turcia), Pratima Kumari Na (India), Wafa Ammouri (Maroc), Viktor Chișlean (Republica Moldova), Aye Khine Nan (Myanmar) și Zoltan Kecskes (Ungaria).

De asemenea, CIO a anunțat ca sportiva Olga Schukina, din Uzbekistan, specialista în proba de aruncarea greutații, a fost depistata pozitiv și exclusa de la Jocurile Olimpice de la Atena.

Olga Schukina (27 de ani), care a ocupat, miercuri, ultimul loc în calificari la aruncarea greutații, a fost depistata pozitiv cu clenbuterol (un steroid anabolizant), în urma unui test antidoping efectuat pe 14 august.

Pe de alta parte, Comitetul Olimpic Elen (COG) a anunțat, vineri, ca un sportiv din delegația Greciei la Jocurile Olimpice de la Atena a fost depistat pozitiv, în urma unui control antidoping, informeaza AFP.

Oficialii eleni au precizat ca rezultatul pozitiv al eșantionului A a fost comunicat COG de catre Comitetul Internațional Olimpic (CIO), însa responsabilii comitetului elen nu au dorit sa dea publicitații numele sportivului respectiv și nici disciplina la care acesta concureaza. Potrivit COG, este așteptat rezultatul probei B.

Postul de televiziune Mega a anunțat, vineri, ca sportivul depistat pozitiv este halterofilul Leonidas Sampanis, care a cîștigat, luni, medalia de bronz la categoria 62 kg.

„Orice caz de dopaj în sînul delegației elene va fi sever sancționat. Orice privilegiu de care s-ar fi putut bucura un astfel de sportiv va fi suprimat, dupa ce vor fi epuizate toate procedurile”, a comentat o sursa guvernamentala pentru postul de televiziune citat.

Antrenorul echipei elene de haltere la JO, Christos Iacovou, a confirmat, vineri, pentru postul de televiziune TV Alter, ca sportivul al carui eșantion A a relevat prezența unei substanțe dopante este Leonidas Sampanis, care este, totodata, locotenent în forțele aeriene elene.

Mediafax