Selecționerul Cehiei la hochei pe gheața a murit într-un accident

Apropo.ro / 17.08.2004, 11:29
Selecționerul Cehiei la hochei pe gheața a murit într-un accident
Selecționerul Cehiei la hochei pe gheața, Ivan Hlinka, a decedat, luni, într-un accident rutier, a anunțat directorul general al Federației Cehe de hochei pe gheața, Zbynek Kusy, citat de AFP. În momentul producerii accidentului, Hlinka, în vîrsta de 54 de ani,

Selecționerul Cehiei la hochei pe gheața, Ivan Hlinka, a decedat, luni, într-un accident rutier, a anunțat directorul general al Federației Cehe de hochei pe gheața, Zbynek Kusy, citat de AFP.

În momentul producerii accidentului, Hlinka, în vîrsta de 54 de ani, se deplasa de la Karlovy Vary, localitate situata la 150 de kilometri de capitala Cehiei, la Praga.

Hlinka s-a aflat pe banca tehnica a echipei Cehiei la Jocurile Olimpice de la Nagano, din 1998, competiție unde a cîștigat medalia de aur. Tehnicianul a fost rechemat în funcția de selecționer la începutul lunii mai, dupa eliminarea Cehiei de la Campionatul Mondial în urma unei înfrîngeri în meciul cu SUA, din sferturile de finala ale competiției.

Fost atacant al echipei Cehoslovaciei și selecționer în perioada 1997-2000, Hlinka a cîștigat de trei ori Campionatul Mondial ca jucator (1972, 1976, 1977) și o data ca antrenor (1999).

Mediafax