Mai marii lumii, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Atena

Apropo.ro / 13.08.2004, 17:11
Mai marii lumii, la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Atena
Capete încoronate, șefi de stat și prim miniștri se reunesc la Atena, pentru a participa, vineri seara, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, sub protecția unui dispozitiv de securitate fara precedent, transmite AFP. Daca președintele american nu se

Capete încoronate, șefi de stat și prim miniștri se reunesc la Atena, pentru a participa, vineri seara, la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice, sub protecția unui dispozitiv de securitate fara precedent, transmite AFP.

Daca președintele american nu se afla pe lunga lista a personalitaților prezente, el este totuși reprezentat de tatal sau, fostul președinte George W. Bush și de soția și fiicele sale, Jenna și Barbara. Premierul britanic se va afla pe stadionul olimpic de la Atena, dar fara soția și copiii sai, aflați în vacanța în Italia.

Mulți dintre președinții europeni vor participa, de asemenea, la ceremonia de deschidere. Printre aceștia se vor numara șefii de stat ai Germaniei, Portugaliei, Italiei, Poloniei, Cehiei, Letoniei sau României.

Africa este reprezentata de președintele Madagascarului.

Regina Sofia a Spaniei, sora fostului rege al Greciei, Constantin, va merge la ceremonie fara soțul sau, dar cu fiica și ginerele ei, infanta Cristina și Inaki Urdangarin. Fost internațional de handbal, Urdangarin este, în prezent, vicepreședintele Comitetului Olimpic Spaniol. Regina Sofia se va afla în compania regelui Belgiei, Albert al II-lea, și a soției acestuia, Paola. Vor fi prezenți și prințul moștenitor al Danemarcei, Frederik, împreuna cu soția sa, și prințul moștenitor Haakon al Norvegiei.

Printre șefii de guvern anunțați figureaza cei ai Norvegiei, Lituaniei, Letoniei, Turciei și Albaniei.

În ajunul ceremoniei de deschidere, autoritațile grecești nu furnizasera înca o lista completa a personalitaților așteptate.

Numeroși alți lideri, absenți de la ceremonia de deschidere, vor sosi la Atena în timpul competițiilor, așa cum este cazul președinților Rusiei, Slovaciei, Finlandei și Estoniei. În jurul datei de 20 august, vor veni la Atena și reprezentanți ai familiilor regale ale Suediei, Danemarcei și Japoniei.

Mediafax