Jonah Lomu a fost supus unui transplant de rinichi

Apropo.ro / 30.07.2004, 10:30
Jonah Lomu a fost supus unui transplant de rinichi
Fostul rugbist neo-zeelandez Jonah Lomu a fost supus unui transplant de rinichi, a anunțat, joi, medicul John Mayhew, un apropiat al sportivului. Potrivit medicului, Lomu, în vîrsta de 29 de ani, și donatorul sau, care a dorit sa-și pastreze anonimatul, se simt bine dupa

Fostul rugbist neo-zeelandez Jonah Lomu a fost supus unui transplant de rinichi, a anunțat, joi, medicul John Mayhew, un apropiat al sportivului.

Potrivit medicului, Lomu, în vîrsta de 29 de ani, și donatorul sau, care a dorit sa-și pastreze anonimatul, se simt bine dupa intervenția chirurgicala, care a avut loc marți. „Nu vom putea spune daca transplantul a fost sau nu un succes decît dupa cel puțin trei iluni”, a spus doctorul Mayhew.

Jonah Lomu a fost diagnosticat în 1997 cu o boala rara a rinichilor, el fiind nevoit sa faca dializa de șase ori pe saptamîna.

Lomu este cel mai tînar jucator care a debutat în naționala All Blacks, la 19 ani și 45 de zile și a fost desemnat cel mai bun jucator al Cupei Mondiale din 1995, cînd a înscris 4 eseuri în semifinala cu Anglia. El a acumulat 63 de selecții în echipa naționala a Noii Zeelande, pentru care a înscris 37 de eseuri.

Mediafax