Vestimentatia delegatiei României la JO a fost prezentata

Apropo.ro / 16.07.2004, 10:47
Vestimentatia delegatiei României la JO a fost prezentata
Echipamentul și vestimentația oficiala a delegației României la Jocurile Olimpice de la Atena au fost prezentate, joi, la baza olimpica "Sydney 2000" de la Izvorani, de catre componenți ai loturilor olimpice de canotaj și kaiac-canoe. Sportivii care au urcat pe

Echipamentul și vestimentația oficiala a delegației României la Jocurile Olimpice de la Atena au fost prezentate, joi, la baza olimpica „Sydney 2000” de la Izvorani, de catre componenți ai loturilor olimpice de canotaj și kaiac-canoe.

Sportivii care au urcat pe podium au fost Elisabeta Lipa, Florin Popescu, Georgeta Andrunache, Viorica Susanu, Mitica Pricop, Liliana Gafencu, Constanța Burcica, Silviu Simioncencu, Angela Alupei, Florica Vulpeș, Florin Mironcic, Camelia Macoviciuc, Elena Georgescu, Marius Baban, Florin Corbeanu, Daniel Mastacan, Ovidiu Cornea și Raul Ghebosu.

La defilare au luat parte numai reprezentanții loturilor de la kaiac-canoe și canotaj deoarece organizatorii nu au vrut sa îi deranjeze pe sportivii aflați în pregatire pentru JO.

În cadrul evenimentului a fost prezentata și ținuta de oraș a delegației României. La fete, aceasta este compusa din pantaloni trei sferturi și tricou bleumarin și taior în dungi alb cu albastru. La baieți, costumul este alcatuit din pantaloni lungi și tricou bleumarin și tricou identic cu al fetelor. Ținutele vestimentare au fost furnizate de firma Silva – Stephani Anais, aflata la al optulea an de colaborare cu COR.

Ținuta în care sportivii vor defila la festvitațile de deschidere și de închidere a JO este alcatuita, la fete, dintr-o rochie și un taior, ambele de culoare bleu. În dreptul taliei se va putea observa, cînd sportivele vor ridica mîna sa salute publicul, un semicerc în culorile tricolorului. Reprezentantele României vor purta și o poșeta în forma flacarii olimpice, și ea în culorile tricolorului. Ținuta baieților va consta în pantaloni și tricou, ambele bleu.

Treningurile de prezentare sînt compuse dintr-o bluza alba cu mîneci albastre și pantaloni de aceeași culoare. Pe spatele treningului este inscripționat „România”, iar pe lateral se pot observa dungi în culorile tricolorului. A mai fost prezentata și o varianta mai groasa a treningului, precum și echipamentul de antrenament. Echipamentele sportive au fost oferite de firma Adidas, furnizorul oficial al Comitetului Olimpic Român (COR).

Fosta gimnasta Nadia Comaneci a oferit din partea COR diplome sponsorilor delegației României la JO. La rîndul sau, Comaneci a primit din partea sponsorilor un telefon mobil și un ceas. Fiecare membru al delegației va primi de la sponsori ceasuri personalizate.

Campioana olimpica la kaiac-canoe, Elisabeta Lipa, a declarat ca nu a avut emoții la defilare. „Pe lînga ceea ce ma așteapta la JO, emoțiile de pe podiumul de defilare nu reprezinta nimic. Voi participa la a șasea olimpiada din cariera mea. M-am pregatit foarte bine și sper sa reeditez succesul de la Sydney”, a spus Lipa.

La sfîrșitul defilarii au avut loc focuri de artificii și au fost aruncate confetti.

La eveniment au mai participat președintele COR, Ion Țiriac, coordonatorul lotului olimpic de kaiac-canoe, Ivan Patzaichin, secretarul general al COR, Dan Popper, președintele CS Dinamo, Marcel Popescu, fostele gimnaste Andreea Raducan și Maria OIaru și atleta Violeta Beclea-Szekely.

Mediafax