Cristian Podea nu a primit drept de joc de la INMS

Apropo.ro / 15.07.2004, 10:09
Cristian Podea nu a primit drept de joc de la INMS
Mijlocașul la gramada al echipei de rugby Dinamo București, Cristian Podea, nu a primit aviz favorabil de la Institutul Național de Medicina Sportiva din București (INMS) din cauza unor probleme neurologice. Cristian Podea, mijlocaș la gramada, internațional

Mijlocașul la gramada al echipei de rugby Dinamo București, Cristian Podea, nu a primit aviz favorabil de la Institutul Național de Medicina Sportiva din București (INMS) din cauza unor probleme neurologice.

Cristian Podea, mijlocaș la gramada, internațional și component al echipei Dinamo București, s-a nascut cu un chist in zona creierului. Medicii de la Institutul Național de Medicina Sportiva au considerat ca, în cazul lui Podea, continuarea activitații îi poate pune viața în pericol și nu i-au mai acordat aviz favorabil. „Eu am o problema din naștere, însa asta nu m-a împiedicat în 20 de ani sa joc rugby. Encefalogramele și alte analize ies chiar mai bine decît la alții. La un RMN s-a vazut însa acest chist, care și-a pastrat aceeași marime de ani de zile, și cei de la INMS nu și-au dat acordul sa mai pot juca. Cred ca ei, practic, nu vor sa-și asume raspunderea pentru mine, dupa ce s-au întîmplat cazuri ca cel al lui Hîldan”, a declarat Cristian Podea pentru rugby.ro.

Podea (25 de ani) a înaintat un memoriu Federației Române de Rugby (FRR) în care a solicitat sa joace pe semnatura. Biroul Federal al FRR a respins cererea lui Podea și a adoptat punctul de vedere exprimat de conducerea INMH.

„Regulamentul nu permite ca Podea sa poata juca pe semnatura. Biroul Federal a hotarît în unanimitate sa respecte decizia INMS, care nu i-a dat acceptul de joc. Nimeni nu-și poate asuma responsabilitatea unui eventual accident tragic al lui Podea pe terenul de rugby”, a declarat Adrian Dumitrescu, secretarul general al FRR.

Cristian Podea a facut parte din lotul României la Cupa Mondiala din Australia și a evoluat ultima data într-un meci oficial în luna decembrie a anului trecut.

Mediafax