Mosley cere reducerea vitezei în Formula 1

Apropo.ro / 30.06.2004, 12:41
Mosley cere reducerea vitezei în Formula 1
Președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), Max Mosley, va solicita, miercuri, membrilor Consiliul Mondial al Automobilismului reducerea vitezei în Formula 1, informeaza www.itv.com. Potrivit sursei citate, ultimele evenimente din Formula 1, mai ales

Președintele Federației Internaționale de Automobilism (FIA), Max Mosley, va solicita, miercuri, membrilor Consiliul Mondial al Automobilismului reducerea vitezei în Formula 1, informeaza www.itv.com.

Potrivit sursei citate, ultimele evenimente din Formula 1, mai ales cele petrecute pe circuitul de la Indianapolis, la Marele Premiu al SUA, l-au convins pe Mosley ca viteza trebuie redusa.

„Am transmis tuturor ca voi solicita Consiliului Mondial al Automobilismului sa transmita o informare oficiala echipelor tehnice în vederea unor modificari pentru reducerea vitezei. Aceasta este principala noastra prioritate”, a spus Mosley.

El a amenințat ca daca echipele nu sînt de acord cu aceasta propunere, atunci FIA va lua masuri în acest sens.

Mosley a dezvaluit, în luna aprilie, ca va propune o serie de modificari pentru Formula 1, începînd cu anul 2008. Propunerile lui Mosley includ, în special, o reducere a capacitații cilindrice a motoarelor și interzicerea folosirii unor sisteme electronice ajutatoare în timpul pilotarii monoposturilor, în vederea reducerii costurilor și a obținerii unor curse mai strînse.

La Marele Premiu al Statelor Unite, disputat pe circuitul de la Indianapolis, au terminat cursa opt piloți, iar Ralf Schumacher a fost implicat într-un grav accident, din care a scapat nevatamat. Potrivit BBC, Ralf Schumacher nu va evolua la Marele Premiu al Franței, el urmînd sa fie înlocuit de Marc Gene, unul dintre piloții de încercari de la Williams BMW.

Mediafax