Mustafa Ozunal a cîstigat etapa a treia

Apropo.ro / 10.06.2004, 10:36
Mustafa Ozunal a cîstigat etapa a treia
Rutierul turc Mustafa Ozunal a cîștigat, miercuri, etapa a treia a Turului ciclist al României, desfașurata pe traseul Curtea de Argeș - Rîmnicu Vîlcea - Sibiu, cu timpul de 3 ore, 22 de minute, 32 secunde. Pe locul al doilea a sosit rutierul german Arne Hinrichsen, urmat de

Rutierul turc Mustafa Ozunal a cîștigat, miercuri, etapa a treia a Turului ciclist al României, desfașurata pe traseul Curtea de Argeș – Rîmnicu Vîlcea – Sibiu, cu timpul de 3 ore, 22 de minute, 32 secunde.

Pe locul al doilea a sosit rutierul german Arne Hinrichsen, urmat de turcul Mustafa Guler.

Cîștigatorii etapei au primit din partea primariei din Sibiu premii suplimentare: 13,5 milioane de lei pentru primul clasat, 7,5 milioane de lei pentru locul doi și 3 milioane de lei pentru locul trei. Premiile oferite de FR Ciclism pentru primii trei clasați în fiecare etapa sînt de 2 miloane, 1,5 milioane, respectiv un milion de lei. 

În dreptul localitații Tigveni, la opt kilometri dupa startul de la Curtea de Argeș, cîțiva cai dintr-o herghelie au intrat în plutonul de cicliști. În urma ciocnirii, rutierul dinamovist Aurel Suciu a cazut, fara urmari grave, el reluîndu-și cursa.

La ieșirea din Rîmnicu Vîlcea, trei rutieri, Dan Danila (Dinamo), Jens Schwedler (Germania) și Kemal Kucukbay, au evadat din pluton, ei conducînd cursa pîna aproape de intrarea în Sibiu, cînd au fost prinși din urma de pluton. Cel mai mare avans pe care l-au avut cei trei a fost de doua minute și 30 de secunde.

Etapa a treia, cu o lungime de 135 kilometri, a fost prevazuta cu trei cațarari și doua sprinturi. Cațararea de la Tigveni a fost cîștigata de Mustafa Guler, urmat de ucraineanul Volodymyr Starchyk și de turcul Mert Mutlu. În cațararea de la Piatra, primul care a trecut linia a fost Mutlu, urmat de Starchyk și bulgarul Vladimir Koev. Sprintul de la Rîmnicu Vîlcea a fost cîștigat de Starchyk, urmat de turcul Usta Behcet și de rutierul echipei Conpet Petrolul Ploiești, Alexandru Ciocan. În cațararea de la Boița, pe primul loc s-a clasat Kucukbay, urmat de germanul Jens Schwedler și dinamovistul Dan Danila. La ultimul sprint, cel de la intrarea în Sibiu, primul care a trecut linia a fost Behcet, urmat de ucraineanul Serghei Hrechyn și de germanul Hinrichsen.

La finalul etapei a treia, purtatorii tricourilor distinctive au ramas aceiași.

Etapa a patra, cu o lungime de 145 kilometri, se va desfașura pe traseul Sibiu – Mediaș – Tîrgu Mureș și va fi prevazuta cu doua sprinturi și patru cațarari.

Mediafax