3.000 de euro la primul concursul hipic de trei stele din România

Apropo.ro / 23.04.2004, 09:39
3.000 de euro la primul concursul hipic de trei stele din România
Primul concurs hipic complet de trei stele din România, ce se va desfașura timp de trei zile, începînd de vineri, la Tîrgu Mureș, va fi dotat cu premii în valoare de peste 3.000 de euro. În cadrul concursului internațional de la Tîrgu Mureș, ultimul în care se mai pot

Primul concurs hipic complet de trei stele din România, ce se va desfașura timp de trei zile, începînd de vineri, la Tîrgu Mureș, va fi dotat cu premii în valoare de peste 3.000 de euro.

În cadrul concursului internațional de la Tîrgu Mureș, ultimul în care se mai pot acumula puncte înaintea Olimpiadei de la Atena, vor concura cai cu valori de piața între 500.000 și un million de euro fiecare. La acest concurs, care a avut un buget de aproximativ 60.000 de euro, vor participa sportivi din Suedia, Polonia, Portugalia, Italia și România.

România va fi reprezentata de multiplul campion național și balcanic Viorel Bubau, care este, de asemenea, directorul concursului.

„În ultima luna, peste 60 de oameni au muncit la realizarea celor 32 de obstacole, precum și a careului pentru proba de dresaj. Amenajarea pistei de concurs a necesitat zeci de tone de nisip și pietriș și zeci de metri cubi de material lemnos”, a declarat, joi, într-o conferința de presa, Viorel Bubau, care a adaugat ca spera la o participare de 10.000-15.000 de oameni pe toata durata celor trei zile de concurs.

Bubau, care va reprezenta România la Jocurile Olimpice de la Atena, a adaugat ca traseul propus anul acesta de organizatori este unul extrem de dificil din punct de vedere fizic și de un ridicat nivel tehnic. „Pe durata concursului, un cuplu, cal și calareț, trebuie sa parcurga peste 20 de kilometri de traseu dificil, variat sub aspectul efortului și regimului de viteza cerute cailor. Sportivul care se va clasa pe locul întîi va primi 71 de puncte, cel de pe locul al doilea 67, iar cel de pe locul trei 64 de puncte, pe lînga premii în bani”, a menționat Bubau. 

Mediafax