Schumacher se teme de nisipul din Bahrein

Apropo.ro / 31.03.2004, 10:19
Schumacher se teme de nisipul din Bahrein
Pilotul Michael Schumacher a declarat ca furtunile de nisip din deșert ar putea fi un obstacol, duminica, în cadrul Marelui Premiu al statului Bahrein, deoarece ar putea cauza probleme la motor. "Marele semn de întrebare în ceea ce privește cursa din Bahrein este nisipul, care

Pilotul Michael Schumacher a declarat ca furtunile de nisip din deșert ar putea fi un obstacol, duminica, în cadrul Marelui Premiu al statului Bahrein, deoarece ar putea cauza probleme la motor.

„Marele semn de întrebare în ceea ce privește cursa din Bahrein este nisipul, care este un adevarat motiv de îngrijorare. Sunt totuși încrezator”, a spus actualul campion mondial. 

Organizatorii au acoperit zona de nisip din vecinatatea circuitului cu un lipici special, pentru ca acesta sa nu cauzeze probleme în timpul cursei. Cu toate acestea, mai multe echipe se tem ca pericolul nu a fost eliminat. „Anticipam curenți de nisip, atît pe pista, cît și în afara ei. Asta nu numai ca o sa limiteze viteza pe pista, dar, în ceea ce privește motorul, filtrul de aer va avea un rol crucial, deoarece va opri nisipul sa patrunda la motor și sa cauzeze probleme”, a declarat directorul BMW, Mario Theissen.

Pilotul echipei BAR, Jenson Button, și-a exprimat și el îngrijorarea cu privire la condițiile atmosferice. „Nisipul ne îngrijoreaza mai mult decît caldura, deoarece va fi prezent peste tot pe pista și ne-ar putea strica motoarele”, a spus Button.

Mediafax