Nu se vor mai primi noi membri pîna în 2006

Apropo.ro / 29.03.2004, 09:45
Nu se vor mai primi noi membri pîna în 2006
Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a declarat, duminica, în cadrul unei conferințe de presa, ca forul internațional nu va primi noi membri pîna în 2006. "CIO nu va primi noi membri dintr-un motiv foarte simplu, pentru ca vrem

Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO), Jacques Rogge, a declarat, duminica, în cadrul unei conferințe de presa, ca forul internațional nu va primi noi membri pîna în 2006.

„CIO nu va primi noi membri dintr-un motiv foarte simplu, pentru ca vrem sa reducem numarul acestora de la 124 la 115. Din aceasta cauza nu vom primi noi membri în acest an și poate nici anul viitor. Totuși, cel mai tîrziu vom accepta noi membri în anul 2006, cînd, din cauza eliminarii naturale, vor fi sub 115 persoane în CIO”, a declarat Rogge, care a fost prezent la București cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Comitetului Olimpic Român (COR)

COR susține candidatura Nadiei Comaneci pentru a deveni membru CIO, iar președintele Asociației Comitetelor Olimpice Europene (EOC), Mario Pescante, prezent, de asemenea, la București la manifestarile legate de aniversarea COR, a declarat, sîmbata, ca sprijina propunerea ca fosta gimnasta sa devina membru CIO.

Președintele CIO și-a exprimat încrederea ca lucrarile de construcție și amenajare a arenelor de la Atena, care vor gazdui JO-2004, se vor finaliza în timp util.

Rogge a precizat ca respecta regulamentul COR în privința dopajului. „Regulamentul CIO în privința sportivilor depistați pozitiv prevede suspendarea acestora pentru doi ani, dupa care, daca fapta se repeta, pot fi excluși pe viața. Știu ca poziția COR este mult mai dura și o respect”, a spus Rogge.

Președintele CIO a afirmat ca decizia retragerii medaliei de aur cîștigata de Andreea Raducan la individual compus, la Jocurile Olimpice de la Sydney, a fost necesara. „Descalificarea Andreei Raducan a fost al doilea moment nefericit al CIO, dupa masacrul de la JO de la Munchen. Raducan nu a vrut sa trișeze, dar ea a concurat totuși cu o substanța interzisa în organism. Masura a fost dureroasa, dar necesara. Sportivul este raspunzator de ceea ce are în corp. Daca regula nu ar exista, orice sportiv depistat pozitiv ar putea spune ca a primit substanța respectiva de la medic. Faptul ca gimnasta a fost lasata totuși sa concureze pentru alte medalii la Sydney demonstreaza ca CIO a admis nevinovația ei”, a afirmat Rogge.

Președintele COR, Ion Țiriac, a prezentat, în cadrul conferinței de presa, invitația oficiala primita de România din partea CIO, pentru a participa la JO-2004.

Mediafax