România va juca doua meciuri cu selectionata Barbarians

Apropo.ro / 26.03.2004, 10:42
România va juca doua meciuri cu selectionata Barbarians
Echipa naționala de rugby a României va disputa doua meciuri cu selecționata Barbarians, unul în deplasare, pe un stadion din Anglia, în luna noiembrie a acestui an și altul pe teren propriu, în luna iunie, anul viitor. Președintele Agenției Naționale pentru

Echipa naționala de rugby a României va disputa doua meciuri cu selecționata Barbarians, unul în deplasare, pe un stadion din Anglia, în luna noiembrie a acestui an și altul pe teren propriu, în luna iunie, anul viitor.

Președintele Agenției Naționale pentru Sport, Octavian Morariu, s-a întîlnit saptamîna trecuta, la Londra, cu președintele Barbarians, Micky Steele-Bodger, stabilind ca România sa dispute doua partide cu Barbarians.

Singura problema în acest moment este gasirea unei „ferestre” în calendarul internațional în luna noiembrie, atunci cînd este programata prima partida. Tot în acea luna, naționala României va juca o partida test în Țara Galilor.

Octavian Morariu este primul rugbist român care a evoluat în selecționata Barbarians, în 1987, iar din aceasta echipa a mai facut parte, în 1994, Hari Dumitraș.

Selecționata Barbarians, una dintre cele mai cunoscute echipe din lume, a aparut în anul 1890, în orașul Bradford, dorindu-se realizarea unei formații care sa adune jucatori de toate naționalitațile. Primul joc internațional l-a susținut în anul 1948, cu reprezentativa Australiei.

Componenții echipei naționale de rugby a României, aflați la Iași, în vederea meciului cu Georgia, programat sîmbata, în cadrul Cupei Europene a Națiunilor, merg la teatru, joi seara, pentru a viziona piesa „Cabotinul”, informeaza site-ul www.rugby.ro.

Antrenorul echipei României, Phillippe Sauton, a decis sa-și lase elevii liberi pentru 24 de ore, înaintea partidei cu Georgia, seara întrega delegație urmînd sa mearga la teatru. Pentru restul zilei, jucatorii și-au exprimat dorința de a merge la cumparaturi, dar și la o sala de internet, unde vor încerca sa ia legatura cu rudele și prietenii din strainatate.

Sauton a programat, vineri, doua ședințe de pregatire, una dimineața și una la ora partidei, pentru a se putea edifica asupra potențialului jucatorilor.

Întîlnirea dintre România și Georgia este programata sîmbata, de la ora 13:00, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iași.

Mediafax