Proiect de lege antidoping

Apropo.ro / 09.03.2004, 11:38
Proiect de lege antidoping
Președintele Agenției Nnaționale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu, a declarat, luni, ca va supune atenției Guvernului, pe 27 martie, masurile ce ar trebui aplicate în cazul sportivilor care se dopeaza, precizînd ca s-a inspirat în acest domeniu din legislațiile

Președintele Agenției Nnaționale pentru Sport (ANS), Octavian Morariu, a declarat, luni, ca va supune atenției Guvernului, pe 27 martie, masurile ce ar trebui aplicate în cazul sportivilor care se dopeaza, precizînd ca s-a inspirat în acest domeniu din legislațiile Franței, Belgiei și Spaniei.

„O medalie trebuie obținuta prin munca și nu prin orice mijloace. Ceea ce s-a întîmplat la Atena în cazul lui Ioan Vieru nu creaza o imagine buna pentru România” a declarat Morariu.

Atletul Ioan Vieru a fost depistat pozitiv cu stanozolol, pe 22 februarie, la o reuniune atletica din Grecia, fiind retras din concurs la Campionatele Mondiale de la Budapesta, desfașurate la sfîrșitul saptamînii trecute, dupa ce obținuse calificarea în finala probei de 400 metri.

Președintele ANS va fi prezent, în luna aprilie, la Budapesta, împreuna cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF) pentru a discuta cu oficialii maghiari despre organizarea în comun a Campionatului European din 2012. „Eu țin permanent legatura cu conducerea FRF în vederea obținerii dreptului de  a organiza acest eveniment. Speram ca pîna la sfîrșitul lunii iunie, proiectul de modernizare al Complexului Sportiv „Lia Manoliu” sa fie demarat, astfel încît pe 27 martie 2005, România sa dispute meciul cu Olanda pe un gazon impecabil” a afirmat Octavian Morariu.

Mediafax