Liceul Sportiv din Bistrita în criza financiara

Apropo.ro / 27.02.2004, 10:46
Liceul Sportiv din Bistrita în criza financiara
Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Bistrița se confrunta cu o grava criza financiara doarece sumele alocate activitaților sportive au fost reduse fața de anul trecut cu peste 200 de milioane de lei. "Anul trecut am primit 650 de milioane de lei de la Primăria

Liceul cu Program Sportiv (LPS) din Bistrița se confrunta cu o grava criza financiara doarece sumele alocate activitaților sportive au fost reduse fața de anul trecut cu peste 200 de milioane de lei.

„Anul trecut am primit 650 de milioane de lei de la Primăria Bistrița și de la Inspectoratul Școlar Județean. Anul acesta am primit doar 400 de milioane de lei, în condițiile în care avem 12 echipe înscrise în diverse competiții”, a declarat directorul LPS Leonida Ștefănescu.

El a precizat că a informat în repetate rînduri Consiliul Local că banii alocați pentru activitatea sportivă nu ajung nici pentru semestrul întîi. „Sportivii de performanță au o masă zilnică în valoare de 100.000 de lei, dorm în internate mizerabile fiindcă nu avem bani pentru deplasări și circulă cu o mașină care nu știm niciodată dacă va ajunge la destinație”, a spus Ștefănescu. 

Directorul liceului a adăugat că principala sa nemulțumire este legată de faptul că școala nu are nici o sală proprie de pregătire, fiind obligată să plătească 200 de milioane de lei chirie pentru utilizarea Sălii Polivalente. „S-au construit săli de sport în sate cum e Tîrlișua și unde se pregătesc o sută de elevi. Noi am cerut să ni se construiască o sală de sport și am primit doar  promisiuni”, a declarat Ștefănescu.

Liceul cu Program Sportiv Bistrița are peste 1800 de elevi, majoritatea sportivi și peste o sută de profesori de sport și antrenori.

Mediafax