Lotul României pentru meciul cu Portugalia

Apropo.ro / 20.02.2004, 10:15
Lotul României pentru meciul cu Portugalia
Antrenorul selecționatei de rugby a României, Phillipe Sauton, a anunțat, joi, componența lotului pentru meciul cu Portugalia, programat, sîmbata, la Constanța, în cadrul Cupei Europene a Națiunilor, informeaza site-ul rugby.ro. Phillipe Sauton va trimite pe teren

Antrenorul selecționatei de rugby a României, Phillipe Sauton, a anunțat, joi, componența lotului pentru meciul cu Portugalia, programat, sîmbata, la Constanța, în cadrul Cupei Europene a Națiunilor, informeaza site-ul rugby.ro.

Phillipe Sauton va trimite pe teren urmatoarea echipa de start: Valentin Maftei (Aurillac) – Ioan Teodorescu (Universitatea Cluj), Cristian Sauan (Ilcev Rovigo), Romeo Gontineac (Aurillac), Bogdan Voicu (Universitatea Cluj) - Danuț Dumbrava (Steaua București), Iulian Andrei (Steaua) – Costica Merșoiu (Steaua București), Sorin Socol (Agen), Madalin Baraulea (RC Farul) – Petre Cristian (Metro Racing), Florin Tatu (Steaua) – Cezar Popescu (Tarbes), Razvan Mavrodin (Tarbes), Dragoș Dima (Toulouse). Rezerve vor fi: Petrișor Toderașc (RC Farul), Bogdan Zebega (Steaua), Marcel Socaciu (Ilcev Rovigo), Augustin Petrichei (Perpignan), Lucian Sîrbu (Metro Racing), Ionuț Tofan (Metro Racing), Constantin Gheara (RC Farul). 

„Trebuie sa continuam jocul bun practicat cu Cehia și sa-l îmbunatațim în anumite aspecte. Sînt mulțumit de jucatorii români,în cantonamentul de la Constanta este o ambianța foarte buna și toata lumea este concentrata asupra meciului. Trebuie sa fimextrem de atenți sîmbata, pentru ca portughezii vin cu un moral foarte bun dupa victoria în fața Georgiei. Avem o revanșa de luat înfața lor”, a declarat antrenorul Phillipe Sauton.

Pe de alta parte, managerul naționalei Portugaliei, Rui Alvarez, a spus ca va anunța echipa pentru întîlnirea cu România abia sîmbata dimineața, cu 2-3 ore înaintea meciului, deși regulamentul IRB prevede anunțarea lotului cu 24 de ore înainte de meci.

„Știm ca echipa României este mai buna decît cea a Georgiei, dar noi vom juca cu același spirit ca în meciul de anul trecut, cînd am învins România, cu 16-15, la Lisabona. Avem o echipa mai tînara, media de vîrsta este 24 de ani, pentru ca obiectivul nostru este calificarea la Cupa Mondiala din 2007”, a spus Rui Alvarez.

Partida România - Portugalia este programata sîmbata, de la ora 13.00, pe stadionul Farul din Constanța.

Celelalte meciuri ale etapei sunt: Spania – Georgia (la Tarragone) și Rusia – Cehia (la Krasnodar).

Mediafax