Ingrediente
300 g aluat de foitaj, 250 g branza telemea de oi, 1 lingura unt, 4 morcovi, 2 oua rascoapte, 1 ceapa potrivita, verdeața.
Pentru sosul bechamel:
250 ml lapte dulce, 1 lingura unt, 2 linguri faina.
Prima etapa
Se prepara sosul bechamel: se încinge untul, se adauga faina și se rumenește ușor, amestecand mereu ca sa nu se arda. Se adauga laptele puțin cate puțin și se fierbe pana se îngroașa. Separat, se taie morcovii cubulețe, se calesc în unt împreuna cu jumatate din ceapa tocata fin pana cand se înmoaie morcovul.
A doua etapa
Cand s-a racit compoziția, se adauga ouale curațate de coaja, taiate cubulețe, jumatate din verdeața tocata marunt și o lingura din sosul bechamel preparat. Sosul bechamel ramas se amesteca cu branza sfaramata, cu restul de verdeața și ceapa tocate, preparandu-se un sos picant.
A treia etapa
Se întinde o foaie de aluat, potrivit de groasa, se decupeaza forme rotunde pe care se pune cate o lingura din compoziția de morcov, se pliaza pe jumatate, se apasa marginile ca sa se lipeasca bine și se pun la copt. Se servesc calde cu sosul picant preparat.