A fost prezentata oficial pîrtia de la Busteni

Apropo.ro / 16.02.2004, 11:00
A fost prezentata oficial pîrtia de la Busteni
În cadrul programului "Super Schi Bușteni 2004", care se va finaliza pe 10 august 2004, la sfîrșitul acestei saptamîni a fost prezentata oficial pîrtia "Kalinderu" din Bușteni. Pîrtia Kalinderu se afla pe versantul masivului Caraiman și are o lungime de 1.500 de metri

În cadrul programului „Super Schi Bușteni 2004”, care se va finaliza pe 10 august 2004, la sfîrșitul acestei saptamîni a fost prezentata oficial pîrtia „Kalinderu” din Bușteni.

Pîrtia Kalinderu se afla pe versantul masivului Caraiman și are o lungime de 1.500 de metri lungime, o panta medie de 37 la suta și o lațime de 40 de metri. Pîrtia de la Bușteni beneficiaza de primul telescaun din România de tip monocablu (vehicole de patru locuri cu copertina), de instalație de producere a zapezii artificiale, de amenajare a pîrtiei și echipament de nivelare a pistei.

Pîrtia Kalinderu face parte din programul FARE, la realizarea proiectului contribuind Comisia Uniunii Europene și Consiliul local Bușteni. Costurile totale ale investiției sînt de 5,2 milioane de euro, din care 88 la suta sînt suportate de CE, restul fiind suportat de partea româna.

Cu ocazia deschiderii oficiale a pîrtiei a avut loc un concert la care au participat trupele Bere Gratis, Stigma și Parlament, precum și concursul „Miss Turism 2004”, cîștigat de Ioana Ruxandra Popa.

Mediafax