Germania a cîstigat Campionatul European de handbal

Apropo.ro / 02.02.2004, 10:40
Germania a cîstigat Campionatul European de handbal
Echipa naționala a Germaniei a cîștigat, duminica, Campionatul European de handbal masculin, dupa ce a învins, în finala, la Ljubljana, cu scorul de 30-25 (16-10), reprezentativa Sloveniei. Dupa ce a pierdut doua finale, la Euro 2002 din Suedia și la Mondialele din 2003 din

Echipa naționala a Germaniei a cîștigat, duminica, Campionatul European de handbal masculin, dupa ce a învins, în finala, la Ljubljana, cu scorul de 30-25 (16-10), reprezentativa Sloveniei.

Dupa ce a pierdut doua finale, la Euro 2002 din Suedia și la Mondialele din 2003 din Portugalia, Germania a reușit sa obțina primul titlu internațional dupa reunificare.

Cel mai bun jucator al turneului a fost desemnat croatul Ivan Balici, în timp ce conaționalul sau Mirza Dzomba a fost cel mai bun marcator cu 46 de goluri.

Cea mai buna echipa a Campionatului European este urmatoarea: Henning Fritz (Germania) – portar, Eduard Kokșarov (Rusia) – extrema stînga, Nikola Karabatici (Franța) – inter stînga, Ivano Balici (Croația) – conducator de joc, Michael Knudsen (Danemarca) – pivot, Volker Zerbe (Germania) – inter dreapta, Vid Kavticnik (Slovenia) – extrema dreapta.

Mediafax