Ghita Muresan, manager la echipa nationala

Apropo.ro / 29.01.2004, 10:09
Ghita Muresan, manager la echipa nationala
Fostul jucator din NBA Gheorghe Mureșan va discuta, joi, cu președintele Federației Române de Baschet, Ioan Dobrescu, privind eventualitatea preluarii postului de manager al echipei naționale a României. Mureșan, care a sosit, miercuri, la București, a declarat

Fostul jucator din NBA Gheorghe Mureșan va discuta, joi, cu președintele Federației Române de Baschet, Ioan Dobrescu, privind eventualitatea preluarii postului de manager al echipei naționale a României.

Mureșan, care a sosit, miercuri, la București, a declarat ca în urma cu doua saptamîni a primit o oferta concreta din partea președintelui Ioan Dobrescu, cu care a discutat în permanența în ultimii doi ani.

„Mîine vom face un plan pentru viitorul baschetului românesc. Vreau sa promovam baschetul în România și sa-l ridicam în Europa. Condițiile contractului le voi discuta, joi, cu președintele FR de Baschet. Nu știu daca aș putea sa antrenez vreodata echipa naționala, pentru ca eu am fost doar jucator, nu și antrenor”, a spus Mureșan.

Mureșan a adaugat ca dorește sa introduca în baschetul autohton mentalitatea din Liga profesionista nord-americana de baschet (NBA). „Din cîte știu, toți jucatorii români care evolueaza în strainatate, vor sa vina la naționala. Cea mai mare realizare a mea ar fi daca România ar ajunge cel puțin într-o finala europeana sau chiar mondiala. Cred ca am învațat un baschet foarte bun în țara, pentru ca altfel nu ajungeam în NBA”, a mai spus Mureșan.

Gheorghe Mureșan, care locuiește în prezent în New Jersey, a declarat ca va veni în România, doar cînd va fi nevoie pentru meciurile echipei naționale. El a adaugat ca se afla în tratative cu conducerea clubului Washington Wizards, pentru a deschide o școala de baschet în capitala Statelor Unite, care sa aiba rol de pepiniera pentru NBA.

Fostul component al formațiilor din NBA Washington Bullets și New Jersey Nets, indisponibil o lunga perioada de timp, din cauza unei accidentari, a evoluat ultima data, în noiembrie 2002, într-un meci pentru naționala României, contînd pentru grupele semifinale ale Campionatului European din 2003. Ultima echipa la care a evoluat jucatorul român, în vîrsta de 33 de ani, a fost formația franceza Pau-Orthez.

Mediafax