Mike Rowe, un licean din SUA pasionat de web-design, a reușit sa enerveze gigantul IT Microsoft prin simplul fapt ca și-a înregistrat un site cu numele propriu: MikeRoweSoft.com.
„Din moment ce numele meu este Mike Rowe, m-am gândit ca ar fi amuzant sa adaug particula ‘SoftÂ’ la sfârșit”, a spus tânarul.
Numai ca Microsoft nu a fost deloc amuzata de asemanarea fonetica dintre numele site-ului cu pricina și numele companiei. Așa ca în noiembrie anul trecut, Microsoft i-a trimis lui Rowe o scrisoare oficiala în care îl acuza de încalcarea legii drepturilor de autor.
„Nu am crezut ca își vor trimite armata de avocați dupa mine”, a comentat Rowe. El a raspuns în scris, cerând o compensație baneasca pentru a renunța la denumirea site-ului sau. Avocații Microsoft au facut o oferta „generoasa”: 10 dolari americani.
Jignit, Mike Rowe și-a modificat pretențiile: a cerut 10.000 de dolari.
Joia trecuta, Microsoft i-a trimis o scrisoare de 25 de pagini, în care îl acuza ca încearca, într-un mod necinstit, sa forțeze compania sa accepte o înțelegere dezavantajoasa.
„Nici macar nu-mi propusesem sa obțin ceva de la ei”, a spus Rowe, adaugând ca a cerut cei 10.000 de dolari doar pentru ca era „nervos pe oferta lor de 10 dolari”.
Microsoft a comentat oficial prin purtatorul de cuvânt Jim Desler: „Compania noastra a corespondat cu dl. Rowe, într-o încercare de buna credința de a ajunge la o înțelegere rezonabila de ambele parți.”
Însa Rowe se pare ca ia lucrurile mai ușor.
„Nu e numele lor. E numele meu. Oricum, mi se pare destul de amuzant faptul ca sunt atât de agresivi cu un baiat de 17 ani”.
În urma relatarilor din presa internaționala despre cazul sau, site-ul lui Mike Rowe a fost temporar închis. În numai 12 ore, 250.000 de oameni au intrat pe site-ul sau.
„E un lucru extraordinar dar nu aș fi crezut niciodata ca se poate întâmpla”.
Traficul acesta imens a provocat probleme tehnice companiei care oferea gazduire. Cum Mike nu își permitea sa plateasca pentru un pachet care sa-i ofere o largime de banda mai mare, a trebuit sa închida site-ul.
Totul s-a rezolvat însa în doar câteva ore, pentru ca o alta companie s-a oferit sa-i gazduiasca site-ul pe gratis.
„Daca e sa vorbesc despre avantajele acestei întâmplari, afacerile mele au de câștigat în primul rând”, spune tânarul web-designer. „Sunt o mulțime de oameni care vor sa colaboreze cu mine”.
Sursa: CNN.com
SeattlePi.com
Pentru comentarii si sugestii, scrie in Forumul Software & Hardware.
Mihai Musatoiu, [email protected].