Tratamente faciale profesionale

Apropo.ro / 19.01.2004, 15:33
Tratamente faciale profesionale
Îți prezentam trei tratamente cosmetice bazate pe extracte și concentrate naturale, recomandate pentru aceasta perioada a anului. Efectele lor benefice asupra epidermei (de curațare în profunzime, hidratare, tonifiere și prevenire a ridurilor) sunt vizibile rapid, în

Îți prezentam trei tratamente cosmetice bazate pe extracte și concentrate naturale, recomandate pentru aceasta perioada a anului. Efectele lor benefice asupra epidermei (de curațare în profunzime, hidratare, tonifiere și prevenire a ridurilor) sunt vizibile rapid, în unele cazuri chiar dupa efectuarea unei singure ședințe.

Tratament special de intinerire cu AHA
Efectul acizilor AHA nu se reduce numai la nivelul stratului cornos. Mecanismul de acționare stimuleaza stratul bazal al epidermei, producand o activare a procesului de divizare celulara.

Efectele tratamentului sunt rapide: rezistența epidermei sporește, pielea are o capacitate sporita de reținere a umiditații, avand un aspect mai neted și mai catifelat. Ridurile superficiale de la suprafața pielii se atenueaza în urma practicarii cu regularitate a tratamentului.

Masca hidratanta
Acest tratament este indicat tenurilor foarte deshidratate sau celor cu tendința de ridare prematura. Efectele de hidratare intensa, calmare și tonifiere sunt vizibile imediat dupa efectuarea tratamentului. Masca poate fi folosita și în zona ochilor, ingredientele nefiind iritante pentru pielea sensibila a pleoapelor. De asemenea, masca poate fi folosita zilnic, acasa, ca un produs de îngrijire destinat tonifierii epidermei.

Cura de colastin
Tratamentul tonifica epiderma, asigurand totodata un nivel optim de hidratare al pielii. Colagenul conținut în formula produsului (care se aplica pe fața), sporește capacitatea pielii de a reține apa, iar elastina îi îmbunatațește elasicitatea. În zona sensibila a pleoapelor se poate aplica o minimasca din același material, bazata pe colastin concentrat, ca ingredient activ.

Etapele tratamentului
* Tenul se demachiaza, aplicand un produs tonifiant.

* Se unge fața cu un gel de alge, într-un strat subțire, și se aplica masca de colastin, uscata. Aplicarea maștii începe din zona nasului, presandu-se apoi în jos.

* Pentru o aderența mai mare a maștii, în dreptul zonelor proeminente ale feței se fac niște taieturi suplimentare în materialul maștii.

* Pentru ca principiile active ale maștii sa acționeze în profunzimea epidermei, se expune tenul la acțiunea aburilor (timp de 20 minute)

* Dupa îndepartarea maștii, tratamentul poate fi continuat cu celelalte etape, caracteristice unui tratament cosmetic obișnuit.

Sfatul specialistului
* În sezonul rece nu folosi preparate speciale pentru albire. Aceste produse accentueaza deshidratarea epidermei. Pentru a preveni apariția petelor, cauzate de acțiunea radiațiilor solare, poți adauga în crema de zi un praf de chinina sulfurica (se gasește la farmacie).

* Zapada reflecta razele solare ca o oglinda! Chiar daca este înnorat, protejeaza-ți pielea cu o crema grasa, care are în compoziția ei și filtre UVA și UVB.

* Pentru spalarea pielii poți folosi zapada topita și strecurata printr-un tifon steril, astfel epiderma va deveni mai neteda și mai catifelata.

* Pentru a revigora pielea, folosește la îndepartarea demachiantului o loțiune tonica, ce stimuleaza circulația sangvina și are rolul de a închide porii.

* Aplica zilnic pe fața o crema de noapte. Acest produs ajuta la restabilirea pH-ului normal al pielii și activeaza procesul de regenerare a celulelor epidermei. Alege o crema de noapte care are și proprietați hidratante, chiar daca pielea ta nu are un aspect deshidratat, pentru ca principiile active ale produsului sa patrunda mai bine în straturile profunde ale epidermei.

* Și tenul gras este afectat de frig, dar secreția naturala excesiva îl protejeaza, facandu-l mai puțin vulnerabil la temperaturile scazute. Nu-l neglija, însa! Folosirea unei creme de protecție este necesara și în acest caz.

* Daca tenul tau este îmbacsit sau ai coșuri și puncte negre, o parte din vina poate fi atribuita și stresului. Folosește produse de îngrijire cu efecte antistres și încearca sa te detașezi de problemele cotidiene.