Ingrediente pentru 4 portii
1 pachet aluat fraged, 200 g șvaițer, 1 vanata, 2 piepturi de pui, 2 cepe, 6 roșii, 2 linguri parmezan ras, ulei, sare, piper.
Preparare
Se taie ceapa marunt, vanata cubulețe și se calesc separat în ulei. Pieptul de pui se prajește, tot separat, în ulei. Toate aceste ingrediente se condimenteaza, apoi se amesteca cu roșiile decojite și șvaițerul taiat cubulețe. Separat, din aluatul fraged se întind doua foi. Într-o forma de tarta se așaza prima foaie, peste care se pune umplutura și deasupra se presara parmezan ras. Se acopera totul cu cea de-a doua foaie și se da la cuptor pentru 30 de minute.
Chifteluțe de legume
Ingrediente pentru 4 portii
6 morcovi, 5 cartofi fierți în coaja, 300 g ciuperci, 2 linguri faina, 1 fir de praz, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, ulei, sare, piper.
Preparare
Se dau morcovii pe razatoare, ciupercile și prazul se taie marunt și se calesc în ulei. Se scurg și se amesteca cu cartofii fierți sfaramați, verdeața tocata fin și faina. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust. Din aceasta compoziție se fac chifteluțe care se prajesc în ulei. Se servesc cu salata de ridichi.