Ingrediente pentru 4 portii
1 kg castraveți, 300 ml suc de roșii, 5 caței de usturoi, 1 cana de orez, 4 cepe, 1 ardei gras, 1 morcov, supa de legume, 1 legatura de marar, amestec de condimente pentru pilaf, ulei, piper.
Preparare
Se taie doua cepe marunt, ardeiul fideluța, morcovul cubulețe și se calesc în ulei. Se adauga orezul, ales și spalat, și se condimenteaza. Se acopera totul cu supa de legume și se lasa sa fiarba, pana ce scade toata supa și orezul este fiert.
Separat, se taie castraveții marunt, se scurg și se calesc în ulei, împreuna cu ceapa taiata marunt. Se toarna treptat apa, pana ce castraveții au fiert. Se adauga sucul de roșii, puțin piper, usturoiul taiat rondele și marar tocat fin. Se mai lasa pe foc 5-10 minute. Se servește cu pilaf de orez.