Legume cu nuci la cuptor

Apropo.ro / 13.01.2004, 16:22
Legume cu nuci la cuptor
Ingrediente pentru 4 portii 1 conopida, 4 roșii, 3 cartofi, 1 țelina, 300 g pesmet, 300 g miez de nuca macinat, 1 pahar vin alb,l ulei, sare, piper. Preparare Se taie roșiile felii, iar conopida se desface buchețele și se fierbe în apa cu sare. Separat, se fierb

Ingrediente pentru 4 portii
1 conopida, 4 roșii, 3 cartofi, 1 țelina, 300 g pesmet, 300 g miez de nuca macinat, 1 pahar vin alb,l ulei, sare, piper.

Preparare
Se taie roșiile felii, iar conopida se desface buchețele și se fierbe în apa cu sare. Separat, se fierb cartofii și țelina, dupa care se taie felii. Într-o tava termorezistenta, se așaza un rand de conopida, un rand de cartofi, unul de roșii, unul de țelina, înca un rand de roșii și la sfarșit un rand de cartofi.

Se amesteca vinul cu puțina apa, sare, piper și ulei și se toarna în tava. Se lasa la cuptor, pana ce scade sosul. Nuca macinata se amesteca cu pesmetul și se trage în puțin ulei încins, apoi se pune în tava. Se mai lasa la cuptor 10 minute.