Gimnasta Oana Ban si-a aniversat majoratul

Apropo.ro / 12.01.2004, 10:38
Gimnasta Oana Ban si-a aniversat majoratul
Gimnasta Oana Ban și-a aniversat, duminica, la Centrul Olimpic de la Deva, majoratul, familia ei aducîndu-i de la Cluj un tort din frișca, de patru kilograme.  Oana Ban s-a nascut în 1986, la Cluj Napoca. Sportiva a primit cadou din partea parinților o pereche de blue jeans,

Gimnasta Oana Ban și-a aniversat, duminica, la Centrul Olimpic de la Deva, majoratul, familia ei aducîndu-i de la Cluj un tort din frișca, de patru kilograme.

 Oana Ban s-a nascut în 1986, la Cluj Napoca. Sportiva a primit cadou din partea parinților o pereche de blue jeans, o bluza de culoare bej și un lanțișor din aur, cu un medalion în forma de inimioara. „Ca sa-i poarte noroc la Jocurile Olimpice de la Atena din acest an”, a spus mama gimnastei, Floarea Ban.

Parinții Oanei, Floarea și Vasile Ban, împreuna cu fata lor cea mare, Andreea, și prietenul acesteia, au venit duminica de la Cluj-Napoca ca sa o sarbatoreasca pe micuța campioana. „I-am adus Oanei, de acasa, tortul ei preferat, diplomat, cu multa frișca. L-am facut special pentru ea, la Cluj. Tortul cîntarește aproape patru kilograme”, a spus mama gimnastei. Tortul avea forma cifrei 18, cîți ani a împlinit campioana.

Gimnasta Oana Ban și-a primit invitații la cantina Colegiului Național Sportiv Cetate Deva, dupa ce, dimineața, componentele lotului olimpic de gimnastica au avut un antrenament. Dupa antrenament, fetele au avut voie sa-și sarbatoreasca colega.

Gimnastele au cumparat fursecuri, șampanie, vin și vermut, iar meniul de duminica al lotului olimpic a fost mai special: șnițel din piept de pui, orez cu ciuperci, salata asortata, și, ca desert, tort de înghețata, pregatit special pentru ziua Oanei. Fetele au baut șampanie, ciocnind un pahar în cinstea colegei lor. Dupa ce au prînzit, în holul cantinei a fost organizata o discoteca.

Tradiționala bataie cu frișca, care se practica printre sportivele și antrenorii lotului de gimnastica feminina, cu ocazia zilelor de naștere, nu a mai avut loc. Totuși, antrenorul Octavian Belu i-a turnat Oanei șampanie pe cap, urîndu-i „La mulți Ani” și „Sa crești mare!”.

 „Cadoul cel mai important pe care Oana poate sa ni-l faca este sa cîștige aurul la Atena, în acest an. Sper ca de acum, de cînd a împlinit 18 ani, sa fie mai matura, mai responsabila, pentru ca este adulta. Nimeni nu-i cere mai mult decît poate”, a spus Octavian Belu.

Colegele din lotul olimpic și antrenorii i-au daruit sarbatoritei o brațara din aur și un coș de garoafe, 18 roșii și una alba. Cînd i-a înmînat cadoul, antrenoarea secunda a lotului de gimnastica, Mariana Bitang, i-a spus, în gluma, sportivei: „Ce miroși a alcool de cînd ești matura!”.

Oana Ban a spus ca-și dorește, cel mai mult, pentru acest an, sa aiba o evoluție buna la JO de la Atena. Oana Ban a fost felicitata și de președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mihail Rudeanu, care i-a daruit campionei o diploma de onoare, o icoana de la Muntele Athos și un buchet de crini albi.

Sportiva se pregatește începînd cu anul 1997 la Centrul Olimpic din Deva. Ea este campioana naționala la senioare și vicecampioana mondiala la bîrna și a fost declarata cea mai buna sportiva a anului 2003 de catre Direcția Județeana pentru Sport din Hunedoara.

Potrivit antrenorului Octavian Belu, sportiva are șanse mari sa cîștige o medalie la Jocurile Olimpice de la Atena la sol și bîrna. La Campionatele Mondiale de la Anaheim, din California, din august anul trecut, Oana Ban a avut cel mai dificil exercițiu din concurs, la bîrna.

Mediafax