Incident în Raliul Dakar

Apropo.ro / 08.01.2004, 00:00
Incident în Raliul Dakar
Militari din Mauritania au solicitat bani concurenților și membrilor caravanelor participante la Raliul Dakar în timpul celei de-a 7-a etape a competiției, care s-a desfașurat, miercuri, între localitațile Tan-Tan (Maroc) și Atar (Mauritania). "Nu a fost o

Militari din Mauritania au solicitat bani concurenților și membrilor caravanelor participante la Raliul Dakar în timpul celei de-a 7-a etape a competiției, care s-a desfașurat, miercuri, între localitațile Tan-Tan (Maroc) și Atar (Mauritania).

„Nu a fost o problema legata de vama. Incidentul a avut loc la frontiera cu Mauritania, de unde urma sa se de-a startul pentru proba speciala. Este o problema locala, care ar putea afecta din nou imaginea Mauritaniei în lume. Am negocat timp de doua ore și am reușit sa-i conving sa permita trecerea gratuita a tuturor motocicletelor. Ulterior, eu am fost nevoit sa plec, iar militarii au cerut bani pentru trecerea unor automobile. Ceilalți participanți la cursa au forțat trecerea”, a declarat directorul sportiv al competiției, Patrick Zaniroli.

Motociclistul spaniol Nani Roma (KTM) a relatat ca militarii i-au cerut pașaportul și suma de 50 de euro. „M-am enervat și mi-am luat pașaportul. Am plecat cît am putut de repede, pentru ca îmi era teama ca ar putea trage focuri de arma în direcția mea”, a spus Roma.

„Un militar a îndreptat arma împotriva mea. Mi-a spus: «Opriți-va și platiți». Nu le-am dat nici un ban. Este pentru prima data cînd mi se întîmpla așa ceva și sper sa fie și ultima data”, a declarat, la rîndul sau, pilotul japonez Hiroshi Masuoka, care concureaza pentru Mitsubishi la clasa automobile.

La clasa auto, Hiroshi Masuoka a cîștigat proba speciala din cadrul celei de-a 7-a etape a Raliului Dakar, încheiind cei 701 kilometri în cinci ore, 58 de minute și 35 de secunde. La clasa moto, proba a fost cîștigata de francezul Richard Sainct (KTM), care a fost cronometrat cu timpul de 6 ore, 39 de secunde și 33 de sutimi.

Mediafax