Amenințare pentru tenisul englez

Apropo.ro / 04.01.2004, 00:00
Amenințare pentru tenisul englez
Secretarul de stat pe probleme de sport din Anglia, Richard Caborn, a amenințat, vineri, ca va reduce subvențiile publice catre federația de tenis, daca acest sport nu își va largi baza de practicanți, pentru a se adresa și persoanelor defavorizate, informeaza

Secretarul de stat pe probleme de sport din Anglia, Richard Caborn, a amenințat, vineri, ca va reduce subvențiile publice catre federația de tenis, daca acest sport nu își va largi baza de practicanți, pentru a se adresa și persoanelor defavorizate, informeaza AFP.

Tenisul englez primește aproximativ 13,6 milioane de euro pe an de la stat, dar Caborn considera ca acești bani nu sînt utilizați pentru atragerea categoriilor defavorizate și a minoritaților etnice.

„În mai multe sporturi s-au constatat deficiențe la nivelul cluburilor în ceea ce privește extinderea ariei de selecție a sportivilor. Noi vrem sa creștem numarul de practicanți de sport, iar acest lucru nu se poate face decît printr-un parteneriat între autoritațile publice, cluburi și școli. Putem ajuta diversele ramuri sportive, dar ele trebuie sa se dovedeasca a fi creative pentru a atrage noi practicanți”, a declarat Caborn cotidianului „The Guardian”.

Potrivit secretarului de stat, actuala structura a Federației Engleze de Tenis (LTA) nu permite descoperirea viitoarelor talente precum jucatoarele americane Venus și Serena Williams, originare din cartierele de la periferia orașului Los Angeles. „LTA nu este atît de eficienta cum ar trebui sa fie. Problema tenisului britanic este ca în acest moment nu poate sa produca un echivalent al surorilor Williams. Exista tineri talentați, dar nu dispunem de sistemul necesar pentru a-i repera și pentru a le da șansa de a accede în tenisul profesionist”, a adaugat Caborn.

Mediafax