Ingrediente pentru 4 porții
1 kg cartofi fierți, ulei, 2 cepe roșii, 750 g carne tocata de pui, 100 g stafide, 3 oua fierte, 100 g masline fara samburi, 2 oua batute, varza acra, faina, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper, boia .
Preparare:
Cartofii se taie cubulețe și se bat cu mixerul, împreuna cu o lingura faina, sare și piper, dupa gust. Din compoziția obținuta se modeleaza mici bulgari. Se pregatește un amestec de ceapa tocata marunt, carnea tocata, sare, piper și se calește în ulei încins. Se ia de pe foc, se adauga masline și oua marunțite, patrunjel tocat, stafide, boia.
Fiecare bulgare de cartof se așaza pe o planșeta tapetata cu faina, se preseaza ușor și peste el se pun 1-2 lingurițe din amestecul pregatit. Se ruleaza, se trec prin ou batut cu puțina faina și se prajesc în ulei. Se servesc cu salata de varza acra (cu ulei, piper, boia, ceapa roșie).