Materii prime pentru 10 porții:
2 Kg dovlecei, 250 g ceapa, 200 g unt, 3 oua, 300 g smantana, 300 g paine, 50 g sare, 20 g piper alb, 200 g faina.
Operații preliminarii:
Dovlecelul se spala, se curața și se taie cuburi. Ceapa se curața, se spala și se taie marunt. Se prepara liesonul din smantana, ou și faina. Painea se taie cuburi mici, se pune intr-o tava, se stropește cu unt și se introduce la cuptor pentru a se rumeni.
Tehnica de preparare:
Dovleceii se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierți se scot și se mixeaza. In jumatate din cantitatea de unt se calește ceapa dupa care se adauga dovleceii mixați, apa in care au fiert, piper alb și se fierbe 5 minute, dupa care se adauga liesonul.
Mod de servire și prezentare:
Crema se servește cu crutoane și untul din cantitatea ramasa pe deasupra.
Restaurantele Continental