Hot de unul singur

Apropo.ro / 11.07.2005, 12:07
Hot de unul singur
A lovit radiourile, a lovit ascultatorii, dar cel mai puternic a lovit în pozițiile fruntașe ale topurilor importante din întreaga lume. Billboard, topurile englezești, franțuzești, toate au fost atacate de Aliaune Thiam, aka Akon. În cazul în care nu ați

A lovit radiourile, a lovit ascultatorii, dar cel mai puternic a lovit în pozițiile fruntașe ale topurilor importante din întreaga lume. Billboard, topurile englezești, franțuzești, toate au fost atacate de Aliaune Thiam, aka Akon.

În cazul în care nu ați ascultat înca versuri precum „Lonely, iÂ’m so lonely/ I have nobody / To call my own / IÂ’m mister lonely” însemna ca n-ați prea ascultat radiourile sau ați fost foarte ocupați pentru ca piesa este extrem de difuzata pe toate mediile. S-a creat deja o isterie generala cu aceasta persoana care-și plange de mila din cauza singuratații.

Și buba cea mai mare nu este vocea grava care plange de la începutul melodiei pana la sfarșit, ci vocea de copil care se aude în fundal. Culmea e ca vocea, inițial a fost simpatica, dar care a devenit stresanta dupa o suta de audiții pe zi, nu este de copil, ci este chiar a lui Crazy Frog, unul dintre cei mai în voga rapperi din America.

Dar cine este acest Akon? Spre surprinderea noastra, am aflat ca senegalezul crescut în New Jersey este unul dintre cei mai la moda cantareți, producatori și compozitori de aproape un an. Doar ca la noi a trecut mai tarziu granițele. Asta e, ne-am obișnuit deja sa auzim mult mai tarziu decat restul Europei despre artiștii la moda. Cand Akon lansa al doilea single de mare succes în Vest, la noi de abia a început sa se auda de el. Iar marea lansare a avut loc aici abia odata cu cel de-al treilea single, „Lonely Zone”.

Despre albumul sau de debut toate ziarele au scris ca este unul „de-a dreptul impresionant”, iar despre cantareț s-a spus ca va captiva ascultatorii de radio prin ritmurile sale „infecțioase”. Stilul lui este într-adevar unic. O combinație între pop, R&B și hip-hop, cu tonalitați care te prind înca de la prima audiție. Akon poate fi așezat chiar undeva la mijloc, între Rob Thomas și 50 Cent. Despre succesul lui dar și despre ceea ce canta, Akon a declarat ca nu se aștepta la un asemenea „boom” și ca el și-a dorit pur și simplu sa viziteze ghetourile din America despre care sa cante în cel mai explicit mod posibil.

Afla mai multe despre Akon numai din

Tags: