Restrictii pentru comercianti la Festivalul de la Sighișoara

Apropo.ro / 10.07.2005, 13:54
Restrictii pentru comercianti la Festivalul de la Sighișoara
Jocurile de noroc și comercializarea obiectelor de talcioc vor fi interzise la Festivalul "Sighișoara Medievala", care se va desfașura între 29 și 31 iulie, în urma adoptarii, de catre Consiliul Local al municipiului, a Regulamentului de desfașurare a

Jocurile de noroc și comercializarea obiectelor de talcioc vor fi interzise la Festivalul „Sighișoara Medievala”, care se va desfașura între 29 și 31 iulie, în urma adoptarii, de catre Consiliul Local al municipiului, a Regulamentului de desfașurare a activitaților comerciale pe timpul festivalului.

Astfel, în Cetatea Medievala este interzisa comercializarea bauturilor alcoolice de orice fel, pe domeniul public. Regulamentul mai prevede ca bauturile racoritoare se vor servi în recipiente din plastic și nu se vor servi produse alimentare care presupun prajeli sau gratare. De asemenea, nu se vor comercializa semințe, vata de zahar, porumb fiert, mere glazurate și nici obiecte de talcioc: jucarii, baloane, brațari luminoase, bijuterii și altele de acest fel, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit regulamentului, în Cetate se vor vinde, exclusiv, produse de artizanat specifice epocii medievale, respectiv ceramica, pielarie, obiecte de îmbracaminte, podoabe, picturi, obiecte decorative din lemn, fier forjat.

De asemenea, sunt interzise jocurile de noroc gen „roata norocului” și „alba neagra”.

În aceeași perioada, se interzice accesul persoanelor fizice în Cetatea Medievala cu recipiente conținând bauturi alcoolice. Totodata, va fi interzis accesul cu câini de paza și agrement în perimetrul de desfașurare a manifestarilor.

Echipele de paza și ordine publica vor ridica tarabele tuturor celor care nu au autorizație sau nu respecta condițiile prevazute în regulament.

Comercializarea de bauturi alcoolice este permisa doar în Piata Sigma. Taxa stabilita pentru comercializarea berii a fost stabilita la 50 de lei (500.000 de lei vechi) mp/zi, cea pentru alimentație publica cu bauturi alcoolice (maxim doua dozatoare de bere) – 45 de lei (450.000 lei vechi) mp/zi, taxa de dozator, începând cu al treilea aparat – 80 de lei (800.000 lei vechi) dozator/zi, de alimentație publica, fara bauturi alcoolice – 35 de lei (350.000 lei vechi) mp/zi, taxa de comercializare produse nealimentare – 30 de lei (300.000 lei vechi) mp/zi, de comercializare bauturi nealcoolice – 40 de lei (400.000 lei vechi) mp/zi. Pentru terase se va percepe o taxa de 6 lei (60.000 lei vechi) mp/zi.

Pentru desfașurarea activitaților comerciale, în perioada festivalului se vor emite autorizații de funcționare, pentru care se vor stabili urmatoarele taxe, în funcție de domeniul de activitate: activitați de artizanat – 20 de lei (200.000 lei vechi), de alimentație publica, fara bauturi alcoolice – 30 lei (300.000 lei vechi) și de alimentație publica, cu bauturi alcoolice – 40 de lei (400.000 lei vechi).

Pentru terenul necesar desfașurarii activitaților comerciale, în funcție de domeniul de activitate și de locație, s-au stabilit, în Cetatea Medievala, taxe diferențiate. Astfel, pentru comercializare de kurtos kalacs, produse alimentare preambalate, taxa este de 50 de lei (500.000 lei vechi) mp/zi, pentru bauturi racoritoare – 50 de lei (500.000 lei vechi) mp/zi și pentru obiecte de artizanat, arta – 40 de lei (400.000 lei vechi) mp/zi.

Pentru montarea de panouri/bannere publicitare se va percepe o taxa de 40 de lei (400.000 lei vechi) pe zi.

În zilele de 29, 30 și 31 iulie, accesul persoanelor fizice în Cetatea Medievala se face contra cost. Prețul unui bilet de intrare este de un leu (10.000 lei vechi) de persoana pe zi.

Mediafax