McKain: Poli Timișoara a fost cea mai buna opțiune

Apropo.ro / 09.07.2005, 13:28
McKain: Poli Timișoara a fost cea mai buna opțiune
Fundașul australian Jonathan McKain a declarat, vineri, pe aeroportul "Traian Vuia", ca echipa Poli Timișoara a fost cea mai buna opțiune a sa în vederea unui transfer și a adaugat ca va semna contractul cu gruparea banațeana cel mai târziu sâmbata, transmite

Fundașul australian Jonathan McKain a declarat, vineri, pe aeroportul „Traian Vuia”, ca echipa Poli Timișoara a fost cea mai buna opțiune a sa în vederea unui transfer și a adaugat ca va semna contractul cu gruparea banațeana cel mai târziu sâmbata, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Am venit la Timișoara ca sa finalizam toate lucrurile. Nu am semnat înca nici un contract, așa cum crede toata lumea. Astazi sau mâine, cel târziu, se va rezolva totul. Pentru mine Poli a fost cea mai buna opțiune, chiar daca am avut și discuții cu alte echipe”, a spus McKain, care a sosit la Timișoara însoțit de impresarul sau, Marcel Popescu.

Internaționalul australian spera sa câștige campionatul cu Poli în sezonul viitor și sa evolueze în cupele europene: „Poli Timișoara este o echipa buna, speram sa fie foarte buna în acest an, sa câștige campionatul și sa ajunga în Europa, acolo unde vreau sa fiu și eu. Nu vad nici un motiv pentru care nu ar putea face aceste lucruri”.

McKain crede ca jocul echipei timișorene a crescut din punct de vedere calitativ și datorita sprijinului publicului. „Am fost la Timișoara o singura data, când am jucat împotriva lui Poli și tot ce știu despre acest oraș este ca are niște suporteri fantastici. Mi s-a spus ca este un oraș foarte frumos, sper sa descopar eu însumi acest lucru cât de curând. Poli are niște suporteri extraordinari, care pot oferi foarte multe și cred ca și datorita lor Poli a jucat așa de frumos”, a subliniat McKain.

Întrebat de ce a ales sa evolueze la formația pregatita de Cosmin Olaroiu și nu la Steaua, Dinamo sau Rapid, fundașul australian a raspuns: „Cred ca n-am fost cu adevarat interesat de alte echipe din București. Am ales Poli pentru ca îl respect pe Olaroiu și pentru ca îi știu pe ceilalți colegi de la FC Național. Datorita lor cred ca îmi va fi mai ușor sa ma acomodez”.

Jonathan McKain este bucuros ca va fi din nou coleg în defensiva cu fostul sau coechipier de la FC Național, Gabriel Cânu. „Este un jucator foarte bun, dar în cazul nostru cred ca este foarte important ca suntem prieteni și în afara terenului. Cânu a jucat foarte bine în retur și cred ca facem un cuplu bun în aparare”, a explicat fundașul, care a evoluat în ultimele doua sezoane la FC Național.

Impresarul jucatorului australian, Marcel Popescu, a declarat ca i-a propus tehnicianului formației Poli Timișoara, Cosmin Olaroiu, un jucator strain valoros, care joaca la o echipa din Europa, însa nu a dorit sa îi dezvaluie numele.

Moldovan spera ca relațiile de joc sa se îmbunatațeasca repede

Atacantul echipei Poli Timișoara, Viorel Moldovan, spera ca relațiile de joc sa se îmbunatațeasca repede dupa transferurile realizate în aceasta vara de gruparea banațeana, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Poli are un lot care devine din ce în ce mai valoros și sper sa rezolvam cât mai repede relațiile de joc și sa atacam locurile fruntașe ale podiumului în sezonul urmator. S-au facut transferuri importante și era nevoie ca ele sa fie realizate pentru a emite pretenții la ceea ce ne-am propus”, a spus Moldovan, vineri, la sosirea pe aeroportul „Traian Vuia”, din Timișoara.

Moldovan a revenit singur din cantonamentul pe care formația pregatita de Cosmin Olarou l-a efectuat în Austria, restul delegației timișorene urmând sa revina în țara vineri seara.

„În Austria, am avut o perioada buna cu multe acumulari și cred ca suntem în grafic. Nu conteaza ca a și plouat la Kaprun. Important este ca avem în lot o atmosfera foarte buna și sper sa o ținem tot așa și sa lucram cum am lucrat pâna acum. Daca vom continua în acest mod, roadele se vor cunoaște mai târziu”, a subliniat atacantul.

Viorel Moldovan considera ca partidele amicale pe care Poli Timișoara le are programate în cantonamentul de la Mulhouse (Franța), din perioada 13-24 iulie, vor fi niște teste utile. „Vom juca cu FC Metz, Rennes și Troyes, toate din prima divizie. Cred ca vor fi niște teste foarte utile pentru campionatul dificil care ne așteapta și în care ne-am propus un obiectiv îndrazneț”, a menționat jucatorul.

Moldovan a împlinit, vineri, 33 de ani și a afirmat ca nu a primit înca nici un cadou din partea coechipierilor. „Le-am dat puțin de baut, doar așa, ca sa nu ramân dator. Nu am primit nimic înca din partea lor, dar vedem diseara (n.r. – la revenirea echipei din Austria). Nici macar eu nu mi-am luat nimic. Îmi doresc doar multa sanatate și sa am putere”, a spus Viorel Moldovan.

Mediafax