Animalele, la originea a peste 17.000 de accidente rutiere

Apropo.ro / 05.07.2005, 17:50
Animalele, la originea a peste 17.000 de accidente rutiere
Animalele au cauzat mai mult de 17.000 de accidente petrecute în cursul anului trecut pe șoselele australiene, majoritatea incidenteleor rutiere fiind provocate de canguri, a anunțat o companie de asigurari, citata de AFP. Alte animale "vinovate" pentru aceste accidente sunt


Animalele au cauzat mai mult de 17.000 de accidente petrecute în cursul anului trecut pe șoselele australiene, majoritatea incidenteleor rutiere fiind provocate de canguri, a anunțat o companie de asigurari, citata de AFP.

Alte animale „vinovate” pentru aceste accidente sunt wombații (marsupiale de talie mica), vulpile, câinii, pisicile, caii, vacile și oile, precizeaza un comunicat al companiei SGIO, care subliniaza ca în luna iulie a iernii australe se produc cele mai multe coliziuni cu cangurii.

„Cangurii constituie în mod obișnuit o problema pentru rețeaua secundara, în timpul lunilor de iarna. Iarna se înnopteaza mai repede și automobiliștii ruleaza mai mult timp cu farurile aprinse. Din pacate, farurile pot speria și tulbura comportamentul animalelor”, declara directorul companiei din West Australia.

Anul trecut, cangurii au fost implicați în 13.003 dintre cele 17.748 de accidente provocate de animale.

Majoritatea cangurilor din Australia – populație animala de ordinul milioanelor – sunt animale nocturne, iar autoritațile recomanda șoferilor sa fie deosebit de prudenți noaptea, precum și în zori sau la lasarea serii.

Mediafax