Sezonul șușelor

Apropo.ro / 04.07.2005, 18:25
Sezonul șușelor
A venit vara! Inevitabil majoritatea artiștilor vin pe litoral. Au frizuri noi, haine la moda și piese proaspat scoase din studio. Încep șușele. Oamenii care umbla cu portavocea pe plaja, anunțand spectacolele de zi cu zi, afișele lipite pe


A venit vara! Inevitabil majoritatea artiștilor vin pe litoral. Au frizuri noi, haine la moda și piese proaspat scoase din studio. Încep șușele. Oamenii care umbla cu portavocea pe plaja, anunțand spectacolele de zi cu zi, afișele lipite pe toate gardurile și prin toate stațiunile ne anunța ca vin „cantareții iubiți ai patriei” . Mulți dintre ei ar muri de foame daca s-ar pedepsi playback-ul și multe emisiuni tv ar da faliment.

Maneliști, folcloriști, playbackariști sau cum s-or mai chema ei, sunt amestecați pe afișe. Nu mai conteaza nimic, bani sa iasa! Se uita de rivalitați, de antipatii și de faptul ca toți se declara antimaneliști atunci cand apar la televizor.

Imaginați-va spectacolul! Au cantat baieții de la Talisman despre dragoste, rupand inima domnișoarelor și doamnelor venite sa-i vada, urmați de Nicolae Guța care a încins atmosfera cu versurile lui despre femeile perverse, bani și dușmani. Finalul a aparținut Mariei Dragomiroiu care ne-a adus aminte ca tradiția nu se da batuta înca. A, și înca ceva, au „cantat” și fetele de la Elegance, dar nu pentru mult timp pentru ca le-a sarit cd-ul.. Grea viața de artist !

Toate cele povestite mai sus se întampla în cel mai bun caz. S-ar putea sa dați banii degeaba pe bilet pentru ca mulți dintre cei care sunt trecuți pe afiș nici nu știau ca au spectacol. Mai exista și excepții, artiștii care în disperarea lor de a mulțumi publicul însetat de dorința de a-i vedea, alearga dintr-o stațiune în alta, încurcand de multe ori ora și locul. Dar ne-am obișnuit și cu asta, ce ar fi prima data? Daca veniți la mare și ceea ce am zis mai sus nu e adevarat, va aștept pe plaja din Mamaia ca sa va prezint scuze.

Acum înțeleg de ce trupe ca B.U.G Mafia, Iris, Vama Veche etc. dar și artiști precum Ștefan Banica Jr., Pavel Stratan și înca vreo doi trei, nu se compromit preferand sa dea spectacole singuri.

Totuși, daca nu ar fi șușele povestite mai sus nu am avea satisfacția unui sejur petrecut pe litoralul romanesc, unde chelnerul abia așteapta sa te fure la nota de plata, iar camerista nici nu te baga în seama daca nu cotizezi. Traim în Romania! Va pup de la mare!

Catalin Maruța

Tags: