Mesageria instant tot mai nesigura

Apropo.ro / 14.06.2005, 15:27
Mesageria instant tot mai nesigura
Continua sa se inmulteasca amenintarile la adresa utilizatorilor serviciilor de mesagerie instant. O companie de cercetare in securitate a inregistrat in luna mai mai mult de 50 de amenintari specifice la adresa serviciilor IM si a retelelor peer-to-peer. Noile amenintari au fost

Continua sa se inmulteasca amenintarile la adresa utilizatorilor serviciilor de mesagerie instant.

O companie de cercetare in securitate a inregistrat in luna mai mai mult de 50 de amenintari specifice la adresa serviciilor IM si a retelelor peer-to-peer.

Noile amenintari au fost inregistrate de Akonix, care declara ca cele 51 de amenintari descoperite reprezinta mai mult de jumatate din numarul total de amenintari descoperite in primele trei luni ale anului curent.

Akonix spune ca hackerii, creatorii de virusi si spammerii devin tot mai sofisticati in abordarea retelelor si clientilor IM vulnerabili si nesiguri, distribuind nu doar virusi si malware, dar lansand atacuri combinate cu scame phishing.

In alertele Akonix din luna mai au fost descrise sapte variante ale virusului Kelvir, care tinteste MSN Messenger, si sase versiuni ale virusului Opanki care tinteste utilizatorii AOL IM.

IMlogic, un alt cercetator al securitatii IM, a afirmat anterior ca amenintarile la adresa serviciilor IM cresc cu 50% pe luna.

Sursa: www.computerweekly.com, preluat de SmartNews.