Uleiul de pește ajuta la combaterea cancerului

Apropo.ro / 09.06.2005, 16:45
Uleiul de pește ajuta la combaterea cancerului
Uleiul de pește ar putea fi un ingredient esențial al viitoarelor medicamente pentru combaterea cancerului, testele dovedind ca în combinație cu o substanța a carei acțiune anti-cancer era cunoscuta, menține sub control raspândirea bolii, transmite The Sun


Uleiul de pește ar putea fi un ingredient esențial al viitoarelor medicamente pentru combaterea cancerului, testele dovedind ca în combinație cu o substanța a carei acțiune anti-cancer era cunoscuta, menține sub control raspândirea bolii, transmite The Sun în ediția electronica.

Acizii grași omega-3 din ton, hering, sardine și macrou au fost amestecați cu propofol, iar compusul rezultat a înjumatațit raspândirea celulelor canceroase, iar ritmul de creștere a tumorilor a fost redus cu 30%. Potrivit articolului publicat miercuri în revista Breast Cancer Research, neînsoțit de acizii omega-3, propofolul reduce raspândirea cancerului cu doar 5-10%.

Testele au fost conduse de dr. Rafat Siddiqui de la Universitatea Indiana din Indianapolis, Statele Unite. Daca descoperirile lui Siddiqui vor fi aprofundate, este posibil sa se gaseasca un medicament împotriva cancerului, mult mai puternic decât cele existente în prezent.

„Combinarea acestor elemente ar putea fi utila în tratarea cancerului la sân. Acizii grași din pește contribuie probabil la menținerea propofolului în membranele celulelor mai mult timp și îi intensifica efectele anti-cancer”, a spus cercetatorul.

Mediafax