Festivalul Ciocolatei si al Cafelei

Apropo.ro / 03.06.2005, 15:19
Festivalul Ciocolatei si al Cafelei
Plaza Romania invita toti fanii ciocolatei, in perioada 3 – 5 iunie, la prima editie de la noi a FESTIVALULUI CIOCOLATEI SI AL CAFELEI, eveniment care ii va reuni pe cei mai importanți producatori și importatori ale unor binecunoscute marci în domeniu: Gloria JeanÂ’s, Silvian,

Plaza Romania invita toti fanii ciocolatei, in perioada 3 – 5 iunie, la prima editie de la noi a FESTIVALULUI CIOCOLATEI SI AL CAFELEI, eveniment care ii va reuni pe cei mai importanți producatori și importatori ale unor binecunoscute marci în domeniu: Gloria JeanÂ’s, Silvian, Puratos, KukyÂ’s, Bilancia.

De-a lungul celor trei zile vor avea loc concursuri interactive dotate cu premii substanțiale, inedite prezentari de moda cu vestimentații și accesorii din ciocolata și boabe de cafea, demonstrații de body-painting tot cu ciocolata si sculpturi in ciocolata.

Manechinele participante la parada de moda a vestimentatiilor din ciocolata si cafea vor purta lenjerie intima de la binecunoscutele marci Franco Rossi si Etam.

De la eveniment nu vor lipsi nici vedetele, reprezentante ale show-biz-ului autohton.

O prezența remarcabila în cadrul FESTIVALULUI CIOCOLATEI ȘI AL CAFELEI va fi Silvian Miron care își va prezenta produsele ce au ca ingrediente ciocolata și sunt veritabile opere de arta.

Originar din Constanța, cu multe specializari în Franța, el este membru de onoare al U.I.P.C.G. (Union Internationale de la Patisserie, Confisserie et Glacerie), formator și consilier. A organizat în decembrie 2001 prima parada de moda cu produse vestimentare din ciocolata din România. A obținut împreuna cu elevii sai doua medalii de argint și doua de bronz la un concurs internațional desfașurat la Marina di Carrara (februarie 2004), apoi alte trei medalii de aur pentru produsele artistice din ciocolata și din zahar și medalia de bronz cu echipa naționala a Asociației Bucatarilor și Cofetarilor din România la Erfurt, Germania (octambrie 2004).

Anul acesta face echipa cu un cofetar de 20 de ani și câștiga în aprilie Premiul Special al Juriului la cea de-a doua ediție a Festivalului Mondial Croquembouches (montaje din gogoși de profiterol) de la Paris.

„Aceasta este ziua in care ciocolatierii romani trebuie sa deschida orizonturi si sa inteleaga ca pot face din ciocolata ceea ce viseaza”, spune Miron, referitor la prima editie a Trofeului Silvian.

Deschiderea oficila a FESTIVALULUI CIOCOLATEI SI AL CAFELEI a avut loc vineri (3 iunie) la ora 10.00. Intre orele 11.00 si 13.00 au avut loc activitati promotionale si demonstratii de ciocolata iar de la ora 13.00 la ora 14.00 s-a desfasurat Cupa Ciocolatierilor si au continuat demonstratiile de ciocolata si cafea.

Momentul Micii Cofetari (orele 14.00 – 15.30) este dedicat copiilor si cuprinde concursuri si jocuri de situatii cu figurine din ciocolata si boabe de cafea. Iar la ora 18.30 sunteti invitati cu totii sa urmariti demonstratiile de ciocolata si cafea realizate de Silvian Miron.

Sambata veti putea uramri de la orele 18.00 specatcolul cu vestimentatii din ciocolata si cafea realizate de acelasi Miron Silvian. La ora 20.30 va avea loc festivitatea de premiere a cofetarilor.

Festivalul se incheie duminica la ora 19.30 cu ultimele demostratii cu ciocolata si cafea.

Așadar, sunteti asteptati cu totii la Plaza Romania, la FESTIVALUL CIOCOLATEI ȘI AL CAFELEI! Nu-i asa ca va lasa gura apa?