Egal pentru Steaua

Apropo.ro / 16.05.2005, 09:35
Egal pentru Steaua
Echipa Dinamo București a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat, duminica, pe teren propriu, în compania formației Rapid București, în derbiul etapei a XXVI-a a Diviziei A. Dinamo a deschis scorul în minutul 13, cînd Claudiu Niculescu a dejucat pasul la ofsaid

Echipa Dinamo București a terminat la egalitate, scor 2-2, meciul disputat, duminica, pe teren propriu, în compania formației Rapid București, în derbiul etapei a XXVI-a a Diviziei A.

Dinamo a deschis scorul în minutul 13, cînd Claudiu Niculescu a dejucat pasul la ofsaid al apararii rapidiste și, scapat singur pe partea dreapta, a intrat în careu și a înscris din unghi, cu un șut la colțul lung de la circa 10 metri.

Rapid a egalat în minutul 55, prin Ciprian Vasilache, care a reluat cu capul în plasa, de la șase metri, o centrare trimisa de pe partea dreapta de Mugurel Buga.

Dinamo a revenit în avantaj în minutul 60, dupa ce Niculescu a scapat din marcaj și, ramas singur cu Coman, l-a driblat și a marcat cu un șut din unghi, de la opt metri lateral dreapta.

În minutul 90+1, rapidistul Lucian Burdujan a speculat o greșeala a fundașului dinamovist Lucian Goian și, ramas singur cu Stelea, l-a învins pe acesta cu un șut de la aproximativ opt metri.

Dinamo: 1. Stelea – 15. Galamaz, 22. Alistar, 30. Tamaș – 8. Fl. Petre (2. L. Goian ’76), 6. Margaritescu, 25. Burca (14. Pacurar ’59), 29. Pulhac (3. Semeghin ’74) – 17. Balțoi, 10. Grigorie – 9. Cl. Niculescu. Antrenor: Ioan Andone.

Rapid: 33. Coman – 23. M. Constantin, 24. Maftei, 4. Fl. Moldovan – 9. Badoi, 17. Maldarașanu, 8. V. Negru (19. V. Dinu ’79), 5. I. Stancu – 16. Buga, 10. Artavazd Karamyan (25. Vasilache ’46) – 21. D. Niculae (20. Burdujan ’64). Antrenor: Razvan Lucescu.

Cartonașe galbene: Tamaș ’15, Galamaz ’68 / Fl. Moldovan ’35, Maftei ’63.

Meciul a fost arbitrat de o brigada olandeza formata din Pieter Vink,  Adriaan Inia, Hans ten Hoove și Tom van Sichem. Observatori au fost Valentin Alexandru și Ion Craciunescu.

La meciul disputat pe stadionul din Șoseaua Ștefan cel Mare au asistat aproximativ 12.000 de spectatori.

Galeria echipei oaspete a fost formata din aproximativ 2.500 de suporteri, care au afișat urmatoarele bannere: „Fidelitatea voastra se vede în meciurile de acasa, „Sînteți la 20.000 de leghe sub orice critica”, „Ce rost are sa fii campion daca nu vii pe stadion?”, „Sînteți fani fideli fara egal ce vin la stadion doar de doua ori pe an”.

La intrarea pe teren a celor doua echipe, galeria dinamovista a avut o coregrafie cu stegulețe albe și roșii și a afișat un banner cu mesajul „Anul trecut am pariat pe voi. Acum mizam pe 18 roșu”, aluzie la faptul ca Dinamo ar putea cîștiga în acest an titlul cu numarul 18 din istoria clubului.

Jucatorul dinamovist Dorin Semeghin a fost inclus de antrenorul Ioan Andone în lotul pentru acest meci dupa ce la sfîrșitul lunii martie a fost trimis pe termen nelimitat la echipa a doua, pentru viața nesportiva și încalcari repetate ale Regulamentului de Ordine Interioara.

Înainte de începerea meciului, în apropierea stadionului au avut loc cîteva incidente între grupuri de suporteri ale celor doua echipe, iar în tribune a izbucnit un conflict între forțele de ordine și galeria rapidista.

La finalul meciului, fundașul Lucian Goian salutat plîngînd galeria dinamovista, împreuna cu coechipierii.

Andone spune ca Rapid și Dinamo vor lupta pentru locul doi

Antrenorul Ioan Andone a declarat ca Dinamo și Rapid nu mai pot lupta decît pentru locul doi în urma remizei înregistrate în meciul direct dintre cele doua formații, încheiat cu scorul de 2-2, duminica, în etapa a XXVI-a a Diviziei A.

„Am pierdut nemeritat puncte pe final de meci. În unele momente ne-am lasat dominați, dar ocaziile mari ne-au aparținut. Dupa parerea mea, noi și Rapid ne vom bate de acum înainte pentru locul doi. Poate i-am facut cadou titlul Stelei. Este un rezultat care avantajeaza clar pe Steaua”, a spus Andone.

Întrebat daca l-a iertat pe Dorin Semeghin pentru escapadele care au dus la trimiterea sa la echipa a doua, Andone a raspuns: „Nu l-am iertat, dar am avut nevoie de el. Vom discuta la finalul campionatului daca se impune sa mai ramîna în lot sau nu”.

Tehnicianul dinamovist a menționat ca nu le poate reproșa nimic jucatorilor sai în legatura cu evoluția din meciul cu Rapid. „Nu pot sa-i reproșez lui Goian ca a greșit la acea faza din care Rapid a egalat. El nu a tratat-o cum trebuia, dar astfel de lucruri se întîmpla, pentru ca este un jucator tînar”, a subliniat Ioan Andone.

Lucescu spune ca remiza din partida Dinamo – Rapid avantajeaza Steaua

Antrenorul Razvan Lucescu a afirmat ca rezultatul de egalitate înregistrat în partida Dinamo – Rapid, scor 2-2, din etapa a XXVI-a a Diviziei A, avantajeaza echipa Steaua în lupta pentru cîștigarea campionatului.

Tehnicianul rapidist a apreciat însa ca, daca pîna la finalul campionatului toate meciurile se vor juca în mod corect, este posibil sa mai apara surprize. „Și Dinamo poate sa termine pe locul trei, și Steaua poate sa piarda titlul. La fel, și alte echipe pot sa urce mai sus. Totul e posibil”, a menționat Lucescu.

Razvan Lucescu a precizat ca jucatorii rapidiști și-au facut singuri meciul greu. „A fost un meci care la prima impresie pare ca a fost controlat de Dinamo, pe care ni l-am facut singuri greu, prin cele doua greșeli comise în aparare la golurile lui Dinamo. Dupa toate aceste etape singura satisfacție este ca am luat patru puncte atît Stelei cît și lui Dinamo”, a explicat tehnicianul rapidist.

Dinu Gheorghe spune ca Steaua are șanse de 80 la suta de a cîștiga titlul

Președintele FC Rapid, Dinu Gheorghe, a declarat ca echipa Steaua are șanse de 80 la suta de a cîștiga Divizia A, dupa ce gruparea giuleșteana a remizat, în deplasare, scor 2-2, în compania formației Dinamo.

„În proporție de 80 la suta, Steaua are șanse de a cîștiga campionatul. Noi am jucat pentru noi, nu pentru Steaua, am vrut sa cîștigam, dar pacat ca nu am avut forța și șansa necesare. Am avut și mult ghinion. Repriza a doua ne-a aparținut în totalitate, chiar daca fara virtuți deosebite. Dinamo nu știu cîte faze a avut în partea a doua. Se joaca pîna la capat pentru locul doi și pentru cupele europene. E greu sa recuperezi cinci puncte în patru etape, însa depinde ce vom face în continuare. Speranța moare ultima. Nu am pierdut campionatul aici, ci la Bacau, Timișoara, în Cotroceni sau cu Alba Iulia”, a adaugat Dinu Gheorghe.

Oficialul rapidist spune ca rezultatul din partida cu Dinamo este echitabil, daca nu se iau în considerare greșelile de arbitraj. „Ne-am dorit mai mult și pe fondul unui joc deosebit în a doua repriza puteam sa tranșam jocul în favoarea noastra. Acea eroare grava la golul doi al lui Dinamo a influențat decisiv rezultatul final. Puteam mai mult, însa am avut o anumita stereotipie în jocul de atac, mai ales în prima parte. Rezultatul este echitabil, daca scoatem din calcul erorile de arbitraj. Nu știu daca a fost 11 metri la Daniel Niculae, dar în repriza a doua a fost penalti clar la Vasilache. Poate nu cîștigam nici cu acel penalti, însa arbitrul a greșit, e omenește. El e olandez și poate sa greșeasca oriunde vrea el în Europa. Ei au intrat în Europa, noi înca nu”, a subliniat Dinu Gheorghe.

Dragomir: Dinamo și Rapid l-au facut pe Gigi Becali campion

Președintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat, la finalul partidei Dinamo – Rapid, scor 2-2, din etapa a XXVI-a a Diviziei A, ca cele doua formații „l-au facut pe Gigi campion”, aluzie la patronul FC Steaua, Gigi Becali.

„A fost un joc frumos și un derbi bun. Dupa parerea mea s-a stabilit campioana, pentru ca nu mai sînt destule etape. Gigi ar trebui sa le mulțumeasca. Așa e la fotbal cînd se joaca corect”, a spus Dragomir.

Antrenorul echipei naționale a României, Victor Pițurca, a apreciat ca în ciuda rezultatului înregistrat în partida Dinamo – Rapid, lupta pentru titlu ramîne deschisa, deși șansele Stelei au crescut considerabil. „A fost un joc bun și un rezultat echitabil, deși Rapid a dominat jocul. Campionatul se mai joaca, pentru ca nici Steaua nu joaca foarte bine în acest moment și se poate întîmpla orice”, a afirmat Pițurca.

Victor Pițurca a afirmat ca portarul rapidist Danuț Coman și atacantul dinamovist Claudiu Niculescu pot reprezenta soluții pentru echipa naționala. „Încep sa cred ce mi-au spus oamenii de fotbal și cei din staff-ul meu, cum ca pe masura ce se apropie meciul cu Olanda jucatorii români din strainatate nu mai joaca. Nu vad de ce Lobonț nu ar juca la echipa a doua, de asemenea Mitea nu mai e bagat”, a subliniat selecționerul, care a adaugat ca accidentarea fundașului echipei AS Roma, Cristian Chivu, nu este una grava, el  urmînd sa revina pe teren la finalul acestei saptamîni.

Mihalcea: Putem spune ca le-am facut cadou titlul steliștilor

Atacantul Adrian Mihalcea a afirmat ca se poate spune ca Dinamo a facut cadou titlul echipei Steaua, dupa ce formața pregatita de Ioan Andone a remizat, duminica, pe teren propriu, scor 2-2, cu Rapid, în etapa a XXVI-a a Diviziei A.

„Putem spune ca le-am facut cadou titlul steliștilor. Îmi pare foarte rau, am avut șansa sa cîștigam, dar am clacat. Acum va fi foarte greu. Patru puncte sînt destul de mult de recuperat. Noi astazi nu ne-am retras în aparare, asta este stilul nostru, sa jucam pe contraatac. Eu spun ca dam multe goluri jucînd astfel. Cu siguranța steliștii s-au bucurat pentru acest rezultat. Cred ca nici ei nu se mai așteptau ca Rapid sa egaleze. În cazul în care Steaua pierde un meci sau face un egal ne putem gîndi din nou la titlu. Daca astazi eram puțin mai atenți puteam sa fim mai aproape. Acum însa trebuie sa trecem peste acest șoc”, a precizat Mihalcea.

Mijlocașul Florentin Petre s-a declarat dezamagit de rezultatul din meciul cu Rapid și crede ca Dinamo merita victoria. „Sînt dezamagit de acest rezultat. Meritam victoria astazi dar am avut ghinion. Asta este fotbalul și noi în trecut am marcat goluri pe final de meci. Astazi am avut meciul în mîna, dar a fost greșeala noastra ca le-am dat adversarilor ocazia sa înscrie. Steliștii nu au cum sa fie campioni. Înca pot sa piarda patru puncte în urmatoarele patru etape”, a spus Petre.

Florentin Petre a menționat ca l-a încurajat pe Lucian Goian, care a greșit la faza golului egalizator al lui Rapid. „L-am încurajat pe Goian. E un jucator tînar și eu spun ca oricine putea sa greșeasca în locul lui. El e trist acum, dar vom fi alaturi de el. Daca sîntem înaintea Rapidului înseamna ca sîntem mai buni ca ei”, a completat Petre.

Portarul Bogdan Stelea spune ca atît timp cît exista șanse teoretice, Dinamo mai spera la titlu.”Noi nu am vrut sa facem un cadou Stelei. Poate indirect, dar nu am intenționat. Am pierdut astazi doua puncte și e normal ca Steaua sa se bucure. Nu știu daca e vorba de ghinion, dar am greșit destul de mult. Goian a avut o greșeala, dar meciul îl pierdem toți, nu unul singur. Atîta timp cît sînt șanse teoretice, noi înca speram la titlu, pentru ca Steaua e posibil sa se mai împiedice”, a subliniat Stelea.

Jucatorul Claudiu Niculescu a afirmat ca Dinamo a avut ghinion, pentru ca a primit gol în ultimul minut. „Le-am facut un cadou steliștilor azi. Cele doua goluri ale mele nu au fost suficiente. Practic nu au valorat nimic. Sînt prea tulburat acum, nu pot sa-mi scot din minte acel minut de coșmar cînd am fost egalați.Steaua se poate împiedica în urmatoarele patru etape, dar din pacate nu vedeți ca ne punem noi piedica singuri și Rapidul la fel?. În proporție de 70-80 la suta titlul s-a tranșat în aceasta seara, dar speranța moare ultima. Acum nu mai facem nici un calcul, jucam sa cîștigam toate meciurile. Daca am luat gol în prelungirile partidei putem spune ca am avut ghinion. Rapidul a dominat mai mult, dar ocaziile mai periculoase ne-au aparținut”, a spus Niculescu.

Niculescu crede ca Goian trebuie încurajat, deoarece este un jucator tînar. „Asta este fotbalul, nu trebuie sa dam nimanui în cap. Goian nu a vrut sa greșeasca. E un jucator tînar care trebuie încurajat. S-au pierdut doua puncte, s-au pierdut și bani și el are pe conștiința golul doi. Asta mai lipsea, sa-i dam noi acum în cap. Mai bine nu dadeam acele doua goluri și cîștigam în aceasta seara”, a subliniat Niculescu.

Întrebat ce parere are despre faptul ca selecționerul Victor Pițurca a afirmat ca poate fi o soluție pentru naționala, Niculescu a raspuns: „Ma bucur ca l-am impresionat pe Victor Pițurca. Sper la o selecționare în viitor. Nu puteam sa-l las singur pe Gigel Bucur în clasamentul golgheterilor. Mergem amîndoi cap la cap”.

Mediafax