Disputa Gigi Becali – George Copos

Apropo.ro / 08.05.2005, 13:47
Disputa Gigi Becali - George Copos
Patronul FC Steaua, Gigi Becali, susține ca principalul finanțator al FC Rapid, George Copos, a primit Stadionul Giulești în administrare printr-o Hotarîre de Guvern, iar vicepremierul îl sfatuiește pe președintele stelist sa citeasca mai atent actul emis de

Patronul FC Steaua, Gigi Becali, susține ca principalul finanțator al FC Rapid, George Copos, a primit Stadionul Giulești în administrare printr-o Hotarîre de Guvern, iar vicepremierul îl sfatuiește pe președintele stelist sa citeasca mai atent actul emis de Executiv.

„Eu fac investiții, platesc sute de mii de dolari chirie, iar lui îi da stadionul, ca este vicepremier. Au semnat Tariceanu, Dobre și cu Ionuț Popescu. Am facut oferta de 10,5 milioane de dolari pentru Hilton și mi s-a respins. Copos a facut oferta de 500.000 și sînt în negocieri”, a spus Becali.

Patronul clubului FC Rapid, George Copos, l-a sfatuit pe Gigi Becali sa citeasca mai atent Hotarîrea de Guvern. „Gigi e un om extraordinar, eu îi doresc tot binele din lume și îi transmit sa nu fie frustrat pentru ca nici eu nu sînt foarte fericit. El trebuie sa se uite mai bine în Hotarîrea de Guvern pentru ca stadionul a fost trecut în administrarea CS Rapid. Adica clubul care are secție de atletism, haltere și box. CS nu are nici o legatura cu FC Rapid”, a explicat Copos pentru MEDIAFAX.

În ceea ce privește licitația pentru Hotelul Hilton, George Copos a explicat ca nu a contat numai suma de bani, ci trebuiau îndeplinite și o serie de alte condiții. „Ministerul Transporturilor a anunțat licitația în luna octombrie a anului trecut, iar atunci Ana Hotels a cumparat, printre alții, caietul de sarcini. Situația este destul de complexa în astfel de cazuri, pentru ca sînt o serie de condiții care trebuie îndeplinite, printre care sa ai și experiența în industria hoteliera. Acum Ana Hotels a depus doua oferte și discuta în limitele legii cu proprietarul. Eu nu am nici o legatura în aceste discuții. Dar Gigi arunca niște chestii din astea în apa și îmi pare rau pentru ca el chiar este un baiat extraordinar”, a menționat Copos.

George Copos a spus ca nu se pot compara bazele sportive ale echipelor Steaua și Dinamo cu cea a Rapidului: „Luam un elicopter și mergem sa vedem de sus, ce are Steaua în complexul din Ghencea, ce are Dinamo în «Ștefan cel Mare» și la Saftica și ce are sarmanul Giulești. Ei au mii și mii de metri patrați, zeci de terenuri de antrenament, complexe uriașe, în vreme ce Giuleștiul are doar un petic de gazon pe care și pe acela l-am facut eu. Așa ca sa îi mai lase în pace pe amarîții aștia de giuleșteni”.

Prin Hotarîrea Guvernului nr 997, din data de 25 iunie 2004, Stadionul Giulești a trecut, fara plata, din proprietatea privata a statului și administrarea Companiei Naționale de Cai Ferate „CFR” SA în proprietatea privata a statului și în administrarea Clubului Sportiv Rapid, unitate ce funcționeaza în subordinea Ministerului Transporturilor. În luna aprilie a.c., Executivul a emis o hotarîre prin care modifica suprafața trecuta, în anul 2004, în administrarea CS Rapid, de la 33.949 metri patrați la 36.721 metri patrați.

Astfel, arena se afla în administrarea Clubului Sportiv Rapid și nu în cea a Fotbal Club Rapid, grupare patronata de George Copos și care evolueaza pe Stadionul Giulești.

Președintele CS Rapid, Mihai Zaharia, a confirmat faptul ca stadionul nu se afla în administrarea clubului de fotbal. „Exista doar o hotarîre de trecere a stadionului în administrarea Clubului Sportiv Rapid și nu FC Rapid. Ultima hotarîre este data pentru a fi trecuta în acte și o mica porțiune în plus, de doua mii și ceva de metri care a aparut la cadastru. Dar nu e nici o legatura cu FC Rapid, nici o legatura cu George Copos. Administrator este CS Rapid”, a declarat Zaharia agenției MEDIAFAX.

Oficialul clubului CS Rapid a explicat astfel provenineța spațiului de 2700 de metri patrați trecut în patrimoniu prin HG din 26 aprilie: „În anul 1978 erau doua linii CFR apropierea bazei care au fost dezafectat și care au revenit complexului. Acum, la noul cadastru au fost trecute în patrimoniu pentru ca totul sa fie în regula. Pe acel spațiu nu este nimic”.

Zaharia a adaugat ca FC Rapid platește o suma de bani ca orice chiriaș pentru folosirea stadionului Giulești. „Nu este nici o legatura între CS Rapid și clubul privat de fotbal. Ei platesc chirie, platesc consumul de energie electrica, apa, ce se mai consuma și restul utilitaților. Dar, va spun eu, ca platesc chiar mai mult decît consuma. Acest contract de închiriere a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2005, pentru ca pîna acum ei aveau contract cu cei de la Caile Ferate Române”, a spus Zaharia, precizînd ca suma reprezentînd chiria este confidențiala.

Președintele Clubului Sportiv Rapid a menționat ca patronul Gigi Becali nu platește chirie de ordinul sutelor de mii de dolari pentru stadionul din Ghencea, așa cum susține. „Becali platește doar 10.000 de dolari pe an chirie, atît. Este un nebun, va spun eu ca nu platește sute de mii de dolari pe an cum spune. El nu are nimic la stadionul din Ghencea, cum nu are nimic nici domnul Copos aici. Amîndoi sînt chiriași ca sa spun așa. Ba mai mult, domnul Copos a facut și investiții, a bagat 180.000 de euro în gazon”, a subliniat Zaharia.

Mediafax