Prințesele lumii de azi

Apropo.ro / 29.04.2005, 17:19
Prințesele lumii de azi
Sunt victimele preferate ale tabloidelor, au revoluționat sau au fost învinse de tradiții. Sunt modele sau antimodele pentru popoarele lor. Sunt niște vedete atipice, sunt capricioase, sunt generoase, se casatoresc cu bodyguarzi, renunța la privilegii și cate

Sunt victimele preferate ale tabloidelor, au revoluționat sau au fost învinse de tradiții. Sunt modele sau antimodele pentru popoarele lor. Sunt niște vedete atipice, sunt capricioase, sunt generoase, se casatoresc cu bodyguarzi, renunța la privilegii și cate altele. Sunt prințesele lumii de azi: vedete mediatice cu sange albastru.

Lumea moderna nu mai este impresionata de prezența unei prințese. Capetele regale au devenit echivalentul autoritaților alese de popor, deși, în accepțiunea tradiționala, regii sunt aleși de Dumnezeu.

Obligația prințeselor de a se dedica în întregime obligațiilor tradiționale le fac sa fie vanate de presa mai ales pentru scandalurile mondene în care sunt implicate. Diana, fosta soție a prințului Charles, a fost singura femeie care, în ultimele decenii, a fost cu adevarat simbolul unei case regale.

Majoritatea familiilor regale se alfa în Europa, acestea fiind și monarhiile moderne ale lumii. Prinți sportivi și prințese implicate în tot felul de acțiuni caritabile populeaza castelele continentului. Frumusețe, eleganța, erudiție, diplomație – sunt atribute obligatorii pentru ca o femeie sa fie acceptata ca prințesa.

Cu toate avantajele de care se bucura, prințelese nu sunt nici pe departe atat de înfloritoare pe cat s-ar parea. Mai ales atunci cand au de-a face cu monarhii tradiționaliste, cum ar fi cea Japoniei.

Citește mai multe despre prințesele lumii și cele ale Romaniei numai în

Tags: