Numele noului Papa: Benedict al XVI-lea

Apropo.ro / 19.04.2005, 19:09
Numele noului Papa: Benedict al XVI-lea
Noul Suveran Pontif, ales marți seara, va purta numele Benedict al XVI-lea. Acesta a ieșit în balconul Vaticanului pentru a binecuvînta credincioșii. Decanul de vîrsta al Colegiului cardinalilor electori, germanul Joseph Ratzinger, în vîrsta de 77 de ani, este reprezentantul

Noul Suveran Pontif, ales marți seara, va purta numele Benedict al XVI-lea. Acesta a ieșit în balconul Vaticanului pentru a binecuvînta credincioșii.

Decanul de vîrsta al Colegiului cardinalilor electori, germanul Joseph Ratzinger, în vîrsta de 77 de ani, este reprezentantul taberei conservatoare.

a ieșit în balconul Vaticanului pentru a binecuvînta credincioșii. Cel de-al 265-lea Papa este Joseph Ratzinger, decanul de vîrsta al Colegiului cardinalilor. Liderul cardinalilor diaconi, chilianul Jorge Arturo Medina Estevez, a anunțat Habemus Papam.

O coloana alba de fum s-a ridicat deasupra Capelei Sixtine, de la Vatican, indicînd ca un nou Suveran Pontif a fost ales, potrivit imaginilor preluate de posturile de televiziune.

Clopotele din Piața Sfîntul Petru au început sa bata la scurt timp dupa ora 19.00 (ora României), pentru a confirma vestea.

Mii de credincioși au primit cu entuziasm vestea desemnarii succesorului lui Ioan Paul al II-lea.

Mediafax