Microsoft adauga Python la .NET

Apropo.ro / 07.04.2005, 12:37
Microsoft adauga Python la .NET
Microsoft dezvolta o versiune home-grown a limbajului popular Python. Denumit "IronPython," noutatea oferita de catre Microsoft in implementare este ca va opera si pe .NET Framework, mediul de programare Microsoft folosit in crearea aplicatiilor Windows. "Python este un limbaj open

Microsoft dezvolta o versiune home-grown a limbajului popular Python. Denumit „IronPython,” noutatea oferita de catre Microsoft in implementare este ca va opera si pe .NET Framework, mediul de programare Microsoft folosit in crearea aplicatiilor Windows.

„Python este un limbaj open source dinamic. Limbajele dinamice permit dezvoltatorilor crearea aplicatiilor mai eficient prin reducerea complexitatii codului pe care lucreaza” afirma Jason Matusow, manager de program la Shared Source Initiative.

„Proiectul IronPython al Microsoft demonstreaza beneficiile includerii limbajului dimanic Python in .NET Common Language Runtime”.

Luna trecuta Microsoft a fost prezent la conferinta PyCon 2005, pentru a discuta detalii si sa anunte versiunea „pre-alpha” a software-ului.

Pachetul pre-alpha IronPython 0.7 este oferit pentru descarcare in regim gratuit, si este lansat sub licenta shared-source Microsoft. Aceasta licenta garanteaza utilizatorilor crearea copiilor nelimitate al software-ului si redistribuirea acestora, desi nu permite comercializarea programelor cu modificari al codului original sau adaugarea noilor trasaturi.

Conform datelor de pe situl conferintei, IronPython este de 1.8 ori mai rapid decat versiunea Python existenta.

In jur de 1200 de dezvoltatori au descarcat deja IronPython 0.7 de pe situl GotDotNet al Microsoft.

Sursa: www.itnews.com, preluat de SmartNews.