Funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea

Apropo.ro / 05.04.2005, 18:31
Funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea
Circa 250.000 - 300.000 de credincioși i-au adus deja un ultim omagiu Papei Ioan Paul al II-lea, dupa ce trupul sau neînsuflețit a fost depus, luni seara, în Bazilica Sfîntul Petru, au apreciat, marți, surse din Ministerul italian de Interne, citat de AFP.

Circa 250.000 – 300.000 de credincioși i-au adus deja un ultim omagiu Papei Ioan Paul al II-lea, dupa ce trupul sau neînsuflețit a fost depus, luni seara, în Bazilica Sfîntul Petru, au apreciat, marți, surse din Ministerul italian de Interne, citat de AFP.

Președintele Traian Basescu, regele Mihai I, premierul Calin Popescu Tariceanu și foștii șefi ai statului Emil Constantinescu și Ion Iliescu vor participa la funeraliile Suveranului Pontif, informeaza Biroul de presa al Administrației prezidențiale.

Drapelele instituțiilor Uniunii Europene urmeaza sa fie coborîte în berna vineri, cu ocazia desfașurarii, la Vatican, a funeraliilor Papei Ioan Paul II, a informat purtatorul de cuvînt Francoise Le Bail.

Pe de alta parte, purtatorul de cuvînt al Sfîntului Scaun, Joaquin Navarro-Valls, a anuntat ca Vaticanul nu dispune înca de nici o informație privind identitatea cardinalului numit în secret de Papa Ioan Paul al II-lea.

Mediafax