Budinca de pere

Apropo.ro / 05.04.2005, 12:01
Budinca de pere
Ingrediente: 300 g faina, 250 g branza de vaci, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 lingurițe praf de copt, zeama de lamaie, 100 g miere, 1 kg pere, unt, sare. Preparare: Se curața perele de coaja, li se scot casuțele cu samburi, se taie în sferturi și se stropesc cu


Ingrediente:
300 g faina, 250 g branza de vaci, 8 linguri ulei, 8 linguri lapte, 2 lingurițe praf de copt, zeama de lamaie, 100 g miere, 1 kg pere, unt, sare.

Preparare:
Se curața perele de coaja, li se scot casuțele cu samburi, se taie în sferturi și se stropesc cu zeama de lamaie. Se prepara un aluat potrivit, amestecand faina, branza de vaci, uleiul, laptele, praful de copt, mierea de albine și un praf de sare. Aluatul se toarna într-o tava unsa cu unt și tapetata cu faina. Se orneaza cu sferturi de pere și se coace la foc moderat. Se taie dupa ce se racește.