Analiza la sange: Costi Ionita

Apropo.ro / 04.04.2005, 10:14
Analiza la sange: Costi Ionita
Ionița e suparat, Doamne Ați crezut, ați sperat sau v-ați rugat ca, pardon, Costi sa se axeze pe cariera lui prodigioasa de medic stomatolog și sa ia o binemeritata pauza muzicala?! Ei bine, socoteala de acasa nu se potrivește cu cea din targ...


Ionița e suparat, Doamne
Ați crezut, ați sperat sau v-ați rugat ca, pardon, Costi sa se axeze pe cariera lui prodigioasa de medic stomatolog și sa ia o binemeritata pauza muzicala?! Ei bine, socoteala de acasa nu se potrivește cu cea din targ…

Monstrul sacru al man… adica muzicii de petrecere se întoarce! Mai suparat ca niciodata. Și asta la propriu! A uitat demult de colaborarile cu iluștri ai genului, a se citi Adi Minune, și pare foarte hotarat sa ridice, de unul singur, maneluța la rang de cinste.

Și daca odinioara „fratele meu” era mereu în prim-plan, acum artistul s-a mai rodat într-ale cantatului și ale compusului. O data cu acesta noua faza de creație a fost descoperit și „proaspatul” secret al succesului: lacrimile. Elemete de sensibilitate, de altfel. Cel puțin teoretic…

Și cand se fixeaza omu’ pe-o idee, cu greu i-o mai scoți din cap, respectiv din versuri. Argumentele „vine” imediat: single-urile „Lacrimi curg” și „Lacrimi de catifea”. Doua piese „de jale” lansate consecutiv, în ordinea de mai sus. Cata consecvența conservatoare! În prima instanța am putut aprecia textul… macar din punct de vedere cantitativ. Versuri lungi și multe!

În cazul de fața, însa, avem de-a face cu expresii care vorbesc de la sine… Un text atat de elocvent, încat nu mai are nevoie de multe comentarii. Și totuși nu ne putem abține sa nu facem public faptul ca dl Ionița are cea mai aparte calitate, daca se permite o licența. Nu ca ar fi de gluma! Poate ajunge, cat de curand, mai cunoscut decat Dracula. Și asta pentru ca din ochii lui, ploua cu petale.

No comment, „fratele meu”!
Și ca sa puna sare pe rana din timpane, Costi se victimizeaza la maximum. În versuri… puerile! „Am crezut c-a fost iubire adevarata” versus „Tu nu m-ai iubit niciodata” denota o profunzime pe care doar o experiența îndelungata o poate conferi…

Spre final, ca sa nu ne plictisim, cateva diminutive merg ca unse. Saracuțul baiețel a ramas „singurel”, cu „suflețelul” suspinand. Sa nu oftezi prelung de vreo doua ori?!

Aflați acre sunt „versurile-minune” doar din

Tags: