Google extinde accesul la email

Apropo.ro / 18.03.2005, 13:18
Google extinde accesul la email
Google isi extinde baza de date oferind conturi Gmail la intamplare vizitatorilor Google.com. Google a facut accesibil pentru prima oara serviciul de Web mail Gmail pentru cativa vizitatori ai paginii Google.com, alesi la intamplare. Pana acum, pentru a beneficia de un cont Gmail,

Google isi extinde baza de date oferind conturi Gmail la intamplare vizitatorilor Google.com.

Google a facut accesibil pentru prima oara serviciul de Web mail Gmail pentru cativa vizitatori ai paginii Google.com, alesi la intamplare.

Pana acum, pentru a beneficia de un cont Gmail, utilizatorul trebuia invitat de catre Google sau un utilizator Gmail existent.

Unul din 20 de vizitatori Google.com primesc oferta Gmail, actiune care se va mentine si in urmatoarele saptamani.

Decizia Google de a extinde numarul utilizatorilor este un gest notabil, considerand faptul ca inregistrarile Gmail de pana acum au fost foarte stricte, afirma analistii.

Gmail era ca un club unde era nevoie de invitatie, astfel acesta este un pas spre deschiderea spre public.

Serviciul gratuit Gmail este in continuare in versiune beta si circula multe speculatii legate de lansarea oficiala si disponibilitatea sa pentru utilizatorii Web.

Gmail a atras atentia pietei Web mail in momentul prezentarii in aprilie 2004, datorita capacitatii de stocare de 1GB. De atunci, operatorii Web mail, inclusiv Microsoft si Yahoo au reactionat la acest fapt marind in mod semnificativ capacitatea de stocare proprie.

Unii considera ca o asteptare mai lunga pentru lansare poate scade interesul publicului fata de acest serviciu, altii insa afirma ca serviciul Web mail nu este un serviciu de baza al Google, astfel nu trebuie in mod necesar sa fie o prioritate.

Sursa: www.infoworld.com, preluat de SmartNews.