În muzica se pare ca acesta este sezonul best-of-urilor. Remixate sau nu, ce mai conteaza cand greii muzicii internaționale pornesc la atac cu melodii care erau în voga cu cațiva ani în urma. În muzica romaneasca, Paraziții sunt ca de obicei excepția, cu un album „Best of – Primii zece ani”, afara lucrurile stau mult mai bine…
Depeche Mode, Robbie Williams, Placebo, Ronan Keating sunt doar cațiva dintre cei care au ajuns la concluzia ca nu doar vinul e mai bun cu cat e mai vechi, ci și muzica. Ne-am hotarat sa-i luam la puricat pe primii, deh, sunt mai vechi în branșa și așa ca au avut de unde sa aleaga pentru un album de best of: „Depeche Mode Remixes ’81-’04”. Nu este doar modul lor de a sarbatori peste 20 de ani de muzica, pentru ca nu este vorba despre cariera muzicala a lui David Gahan și a trupei, ci și despre influența pe care au avut-o de-a lungul timpului în muzica.
Albumul are 24 de piese, reinterpretari ale celor mai cunoscute melodii ale grupului Depeche Mode, în colaborare cu o mulțime de DJ celebri precum Timo Maas, Goldfrapp și Mike Shinoda de la Linkin Park.
De ce sa asculți Depeche Mode remixat? Pentru ca varianta „tehno” a piesei „Rush” și cea „house” pentru „Route 66” suna foarte bine, reușind în același timp sa nu piarda savoarea originalului. Pe langa asta, baieții lucreaza acum la un nou album cu care spera sa rupa piața pe la sfarșitul anului. Dupa ce Gahan nu a avut succes în varianta solo, deși s-a straduit vreo trei ani sa se descurce de unul singur, solistul a revenit la sentimente mai bune, de data asta alaturi de trupa care l-a facut celebru.
A fost odata…
Andrew Fletcher, Martin Gore, Vince Clarke (compozitor) și vocalistul David Gahan au format trupa Depeche Mode în 1976 (foto mic). Numele un pic excentric vine de la un titlu dintr-o revista franțuzeasca. Dupa ce single-ul „Just Can’t Get enough” a intrat în Top 10 în Marea Britanie, Vince Clarke a parasit trupa. Alan Wilder a devenit membru al trupei (12 ani mai tarziu renunța sa mai cante în Depeche Mode), iar cel de-al doilea album, „A Broken Frame” (1982), a ajuns pe locul 8 în topurile britanice. Prin anii ’80, muzica Depeche Mode a devenit mult mai excentrica, cu melodii despre religie și rasism. „Music For The Masses” (1987) este albumul care i-a adus și în atenția publicului american.